Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Λοτζέσκι: «Σίγουρα, θα είναι δύσκολο, όμως, έχουμε κερδίσει και άλλες δυνατές ομάδες εκτός έδρα»



Ο Ματ Λοτζέσκι   μίλησε στο RedGoal για τις επικείμενες μάχες με τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Euroleague, το μειονέκτημα έδρας και αν αυτό θα επηρεάσει τη σειρά, το τί πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής που φέτος έχει προορισμό τη Μαδρίτη και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.  



Τα  πρώτα λόγια του 29χρονου άσου ήταν:

«Είναι σημαντικό ότι ολοκληρώσαμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο ΤΟΡ16 και πλέον κοιτάμε μπροστά για τις αναμετρήσεις στα πλέι οφ της Euroleague. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να καταφέρουμε να φτάσουμε στο F4. Βασική προϋπόθεση είναι επίσης να επιστρέψουν και οι τραυματίες μας και να μην έχουμε άλλες απώλειες μέχρι το τέλος της σεζόν».

  Στη  συνέχεια του απάντησε στο αν θεωρεί πως το μειονέκτημα έδρας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην σειρά των πλέι οφ:

«Σίγουρα το να έχει η ομάδα σου το πλεονέκτημα είναι θετικό γιατί κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, όμως, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την πρόκριση μόνο με το πλεονέκτημα. Η διαφορά μας θα είναι ότι θα πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι μακριά από την έδρα μας και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και να παλέψουμε και στα 40 λεπτά κάθε αγώνα. Είμαστε έτοιμοι για μάχη και όταν τελειώσει η σειρά με τη Μπαρτσελόνα, τότε θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Ερωτηθείς για το αν είχε την επιλογή, ποιά ομάδα θα διάλεγε ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για αντίπαλο στα πλέι οφ, υποστήριξε:

 «Δεν έχει σημασία. Οποιαδήποτε ομάδα από τις δύο και να αντιμετωπίζαμε θα ήταν δύσκολο και το ξέρουμε. Είναι δυνατοί αντίπαλοι οι ισπανικές ομάδες και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα προτιμούσα, πάντως, τη Μπαρτσελόνα (σ.σ. γέλια)».

Για το γεγονός ότι στα τελευταία ματς ελλείψει Σπανούλη παίζει πότε στο «2» και πότε στο «3» και αν αυτό τον επηρεάζει αγωνιστικά:

«Είναι διαφορετικοί ρόλοι αλλά αισθάνομαι άνετα να παίζω και στις δύο θέσεις. Εγώ από την πλευρά μου, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε όποια θέση και να αγωνίζομαι. Έχω την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται και δεν με επηρεάζει ότι αλλάζω θέσεις. Όπου και να με χρησιμοποιήσει ο προπονητής μου θα προσπαθώ και θα δίνω το 100%».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο απουσίας των Βασίλη Σπανούλη και Οθέλο Χάντερ και το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το break χωρίς αυτούς στην πρώτη –τουλάχιστον- μάχη κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν ξεκάθαρος:

 «Και βέβαια μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά, να παλέψουμε σε κάθε φάση και από πλευράς τακτικής να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να μην… ξεφύγουμε σε κανένα σημείο του ματς. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο, όμως, έχουμε κερδίσει και άλλες δυνατές ομάδες εκτός έδρας και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και στη Βαρκελώνη».

Για το τί πρέπει ο Ολυμπιακός να αλλάξει για τα παιχνίδια των πλέι οφ, σε σχέση με εκείνα του ΤΟΡ16, υπογράμμισε:

«Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την αντίπαλη ομάδα, να την μελετήσουμε προσεχτικά, να δούμε ποια θα μπορέσουν να είναι τα πλεονεκτήματά μας απέναντι στη Μπαρτσελόνα και φυσικά να καταφέρουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στο γήπεδο. Το τελευταίο ειδικά είναι και το πιο σημαντικό».

Κλείνοντας, ο Ματ Λοτζέσκι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου, λίγο πριν τις πρώτες δύο αναμετρήσεις με τη Μπάρτσα στη Βαρκελώνη:


«Να ξέρουν πως εγώ και οι συμπαίκτες μου θα παλέψουμε σκληρά για να τους κάνουμε χαρούμενους με την πρόκρισή μας στο F4. Θα τα δώσουμε όλα στη σειρά και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου