Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ξανά για Μπρούνο Αλβες και Ολυμπιακό

   

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού ξεκίνησε εδώ και καιρό, με τον πρόεδρο  του Ολυμπιακού να έχει  ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με τρείς ή και περισσότερες μεταγραφές και ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων θα γίνουν οι αφαιρέσεις.


Ο  τρόπος που δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός, είναι και το μέγιστο πρόβλημα, επομένως επιβάλλεται να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός που θα "καθαρίζει" τις φάσεις στον αέρα, κι αυτός  όπως φαίνεται είναι ο Μπρούνο Άλβες, το όνομα του οποίου επανέρχεται στα μεταγραφικά της ομάδας του Πειραιά για την άμυνα.

Ο Μπρούνο Άλβες γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1981 στην Povoa de Varzim της Πορτογαλίας. Από το 1992 έως το 1999 ήταν στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, όταν η Πόρτο ανακάλυψε το ταλέντο του και τον έκανε δικό της σε ηλικία 18 ετών.

Εκεί παρέμεινε για μια δεκαετία συνολικά (έως το 2010), έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς ως δανεικός σε Φαρένσε (46 συμ., 3 γκολ), Βιτόρια Γκιμαράες (25 συμ., 1 γκολ) και ΑΕΚ (27 συμ.).

Με την Πόρτο πραγματοποίησε 119 εμφανίσεις με 14 γκολ και το 2010 μετακόμισε στην Ρωσία και την Ζενίτ που πλήρωσε αδρά (περισσότερα από 20 εκ. ευρώ...) τους "Δράκους" για την απόκτηση του.

Μετά από 72 ματς και 1 τέρμα για λογαριασμό της Ζενίτ, η Φενέρμπαχτσε έδωσε 5,5 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2013 και πήρε τα δικαιώματα του Πορτογάλου διεθνή στόπερ. Στην Τουρκία η προσαρμογή του δεν εκτυλίχθηκε ιδανικά (30 συμ., 2 γκολ)  και στα  33 του χρόνια ο  Πορτογάλος δύσκολα θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε,  παρά το γεγονός πως έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο . Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν ανανέωση στο ρόστερ τους και ο Αλβες αναζητά νέο σταθμό στην καριέρα του.


Ο Άλβες είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας U-20 (10 συμ., 1 γκολ), U-21 (19 συμ., 2 γκολ), Πορτογαλία Β (1) και Εθνική Ανδρών (77 συμ., 10 γκολ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου