Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πρώτες και καλύτερες!


Με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Θρύλος επιβλήθηκε της Βουλιαγμένης 9-5 και προκρίθηκε ως πρώτος στην προημιτελική φάση.


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 4ο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 9-5 της Βουλιαγμένης και εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον ΝΟΒ.

Οι ερυθρόλευκες που θα μάθουν τον αντίπαλο στην προημιτελική φάση τη Δευτέρα το μεσημέρι, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση επιβάλλοντας την κυριαρχία τους και επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους. Οι πιθανές διασταυρώσεις για τον Ολυμπιακό είναι οι δυο Ουγγρικές Ούιπεστ και Σζεντες και η Ιταλική Μεντιτερανέα Ιμπέρια. Από κει και πέρα σε ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είδε το ματς από την εξέδρα εξαιτίας της αποβολής του στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Λέϊντεν, λειτούργησε άψογα στην άμυνα και στον παίκτη λιγότερο (1/9 επιθέσεις ο ΝΟΒ, στον παίκτη παραπάνω) και περιόρισε αισθητά την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου που σκόραρε πέντε γκολ εκ των οποίων τα δυο με πέναλτι. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε άψογα την κλειστή άμυνα της Βουλιαγμένης και κατάφερε προϊόντος του χρόνου να απελευθερώσει την Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία έπαιξε κομβικό ρόλο στο παιχνίδι, σκόραροντας σε κρίσιμα σημεία. Αυτό προέκυψε από την ευστοχία στα περιφερειακά σουτ και ειδικά από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης την οποία ρίσκαρε να αφήσει ανοικτή, ο προπονητής του ΝΟΒ, Κώστας Δήμου.

Πίσω στο πρώτο οκτάλεπτο..

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό με τη Σάουθερν να βγάζει εντυπωσιακή άμυνα πάνω στην Ξενάκη και τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη  να ανοίγει το σκορ στο 7:23.  Από κει μετά όμως η άμυνα της Βουλιαγμένης ήταν πολύ κλειστή και από τη στιγμή που κάποια ερυθρόλευκα περιφερειακά σουτ δεν βρήκαν στόχο οι φιλοξενούμενες πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το πρώτο οκτάλεπτο με τη Βουλιαγμένη να προηγείται 1-2 αλλά η συνέχεια είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη.

Ανατροπή νίκης...

Αρχής γενομένης από το δύσκολο γκολ της Ρομπέρτα Μπιανκόνι (3-3, 6:53) ο Ολυμπιακός έλεγξε απολύτως το ρυθμό και αυτό φάνηκε από την απόδοση της Ιωάννας Σταματοπούλου. Διότι μπορεί η 16χρονη τερματοφύλακας να ήταν εξαιρετική αλλά ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να παρέμβει σε σουτ που δεν μπλοκάρονταν από τις αμυντικές του Ολυμπιακού.

Αυτός ο φόβος που δημιούργησε στο ΝΟΒ η άμυνα της ομάδας αντικατοπτρίστηκε πλήρως στο νερό. Σε 15 λεπτά η Βουλιαγμένη σκόραρε μόνο δυο φορές (τη μια με αμφιλεγόμενο πέναλτι). Το ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε μετά την τρίτη αποβολή της Σάουθερν ήταν επί της ουσίας ψευδαίσθηση διότι η ερυθρόλευκη "μηχανή" δούλεψε στην εντέλεια ως το τέλος με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 9-5.
 
Η διακύμανση:
1ο 1-0 Μανωλιουδάκη (7:23), 1-1 Γερόλυμου (π., 4:22), 1-2 Τσουκαλά (1:34), 2ο 2-2: Σάουθερν (7:16), 2-3: Ξενάκη (π/π, 7:00) 3-3: Μπιανκόνι (6:35), 4-3: Ασημάκη (4:03), 5-3: Μανωλιουδάκη (π/π, 2:59), 6-3: Μπιανκόνι (0:31), 6-4: Μελιδώνη (0:06), 3ο 7-4 Ασημάκη (0:40), 4o 7-5 Ρουμπέση (π., 4:49), 8-5 Ασημάκη (4:23), 9-5 Αβραμίδου (2:38)

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 5-2, 1-0, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Μ. Πλευρίτου, Καλογεράκου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 2, Νιαρχάκου, Διαμαντοπούλου.

ΝΟΒ: Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη, Μουλάκη, Πρωτόπαππα, Ξενάκη 1, Μάμογλου, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Β. Διαμαντοπούλου, Μελιδώνη 1, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου