Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Νέτο τώρα με σκέψη για το αύριο


Συνάντηση με την διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει εντός της ημέρας (19/1) ο Περέιρα για τις μεταγραφές. Το σκεπτικό του Πορτογάλου για τον Νέτο ακόμη και αν δεν παίζει Ευρώπη και το ρίσκο που δεν φοβάται να πάρει.


Οι μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού έχουν μπει στην τελική ευθεία, με τους Νέτο και Κάμπελ να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της προτίμησης των Πειραιωτών.

Εντός της Δευτέρας (19/1), ο Βίτορ Περέιρα θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του Ολυμπιακού προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν γίνουν οι τελικές κινήσεις στο θέμα απόκτησης ποδοσφαιριστών. Βασική προτεραιότητα των "ερυθρολεύκων" είναι ο στόπερ και ένας εξτρέμ, ενώ υπάρχει σκέψη και για έναν δημιουργικό μέσο.

Πολύς λόγος γίνεται για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει καθυστερήσει τις εξελίξεις, αλλά και για την επιλογή του Περέιρα στο πρόσωπο του Νέτο. Ήταν μάλλον μια φυσιολογική τροπή που πήρε το θέμα, από την στιγμή που υπήρξε η αντικατάσταση του Μίτσελ στον "ερυθρόλευκο" πάγκο και η έλευση του Πορτογάλου τεχνικού.

"Η αλήθεια είναι πως πλέον ο χρόνος πιέζει, όμως χρειαζόμουν κάποιες μέρες για να εκτιμήσω τους ποδοσφαιριστές που έχω ήδη στην διάθεση μου, προσπαθώντας να πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση για την ενίσχυση του ρόστερ", ήταν η απάντηση του Περέιρα όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές μετά το ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο 47χρονος προπονητής παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός οφείλει πλέον να βιαστεί, ωστόσο έδειξε πως για την καθυστέρηση "ευθύνεται" (σε εισαγωγικά) ο ίδιος, αφού ήθελε ένα εύλογο διάστημα προκειμένου να μάθει τους παίκτες του και να διαπιστώσει τα κενά.

Επιπροσθέτως ο Περέιρα τσέκαρε την λίστα των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων που υπήρχε ήδη στο συρτάρι του Ολυμπιακού, έκανε το ξεσκαρτάρισμα του και κατόπιν τις εισηγήσεις του. Γιατί επιμένει για τον Νέτο από τη στιγμή που δεν παίζει στο Europa League; Διότι καλώς ή κακώς (ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς), ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει τον στόπερ που θα πάρει μόνο για τους επόμενους 3-4 μήνες αλλά και για την αγωνιστική περίοδο 2015-16!

Είναι ξεκάθαρο πως μια από τις προτεραιότητες του Περέιρα στον Ολυμπιακό που οραματίζεται, είναι μια πολύ δυνατή αμυντική γραμμή. Δεν κοιτάζει μόνο το τώρα, αλλά και το μέλλον. Μια λύση για μέχρι το τέλος της σεζόν θα σήμαινε πως το καλοκαίρι ενδεχομένως οι Πειραιώτες θα έμπαιναν ξανά στην διαδικασία εύρεσης στόπερ, επομένως η χημεία θα ήταν και πάλι ένα ερωτηματικό/ζητούμενο.

Με τον αριστεροπόδαρο Σιόβα και τον δεξιοπόδαρο Νέτο, ο Περέιρα θέλει να δέσει από τώρα το δίδυμο των στόπερ της νέας σεζόν και θεωρεί πως πρόκειται για δύο παίκτες που ταιριάζουν. Αν κάτι πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως αμφότεροι έχουν την ικανότητα να προωθήσουν σωστά την μπάλα στους χαφ, φτιάχνοντας μεθοδικά το παιχνίδι από την άμυνα προς την μεσαία γραμμή. Το σωστό passing game, το οποίο είναι αποτέλεσμα γρήγορων και σίγουρων μεταβιβάσεων, είναι ένα ακόμη κομμάτι της τακτικής που ζητάει ο Περέιρα και θεωρεί πως μπορούν να του δώσουν από χαμηλά οι Νέτο και Σιόβας.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, από εκεί που ο Ολυμπιακός προτιμούσε τον δανεισμό του Πορτογάλου στόπερ με οψιόν αγοράς, τώρα θα κοιτάξει να πάει απευθείας σε κανονική μεταγραφή. Εξέλιξη που όμως δεν πρέπει να λογίζουμε ως βέβαιη, καθώς πριν από ένα σχεδόν χρόνο ο Νέτο κόστισε στην Ζενίτ 6 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα λεφτά έδωσαν στην Σιένα οι Ρώσοι και αν δεν τα θέλουν όλα πίσω, σίγουρα θα θέλουν ένα σημαντικό μέρος τους.

Για τον Κάμπελ να μην σας κουράζουμε, τα δεδομένα είναι αυτά που ήδη ξέρετε και δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ευκαιρία για τους Αυλωνίτη - Μποτία το... Εuropa League

Με τον Νέτο λοιπόν ο Περέιρα θα είναι ευτυχής, ακόμη και αν δεν τον έχει στο Europa League. Το γιατί το εξηγήσαμε πιο πάνω. Ωστόσο ο Πορτογάλος δεν χολοσκάει. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δώσει την ευκαιρία στους Αυλωνίτη και Μποτία να πάρουν σημαντικά παιχνίδια, με μεγάλο δείκτη δυσκολίας - μεγαλύτερο τουλάχιστον από τα περισσότερα ματς εντός συνόρων.

Ρίσκο; 100%. Ωστόσο ο Περέιρα δεν φοβάται και δίνοντας τους αυτή την προοπτική ποντάρει σε κάποια πράγματα: θα έχει τους δύο στόπερ στην τσίτα, να ανταγωνίζονται για μια θέση ενδεκάδας στην Ευρώπη (ή σε ματς πρωταθλήματος/Κυπέλλου αν παραστεί ανάγκη) και μέσα από την συμμετοχή τους να πείσουν τον προπονητή πως αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα ο Περέιρα βλέποντας τους σε ματς με... ζόρια, θα μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα πως αντιδρούν και επομένως να διαπιστώσει με μεγαλύτερη ασφάλεια αν και τι μπορούν να προσφέρουν στο ρόστερ. Ο Ισπανός στόπερ θα είναι έτοιμος στα μέσα Φλεβάρη, δύσκολα θα προλάβει τα παιχνίδια με την Ντνίπρο, όμως ο Περέιρα δεν τον ξεγράφει, θέλει να τον τσεκάρει και να του δώσει τις ευκαιρίες του όταν αυτός θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα.

Ξανά για Λέσκοτ οι Άγγλοι

Την Δευτέρα (19/1) στο Νησί επανήλθαν τα σενάρια για Λέσκοτ και Ολυμπιακό, με τους Άγγλους να επιμένουν πως οι "ερυθρόλευκοι" τσεκάρουν τον στόπερ της Γουέστ Μπρόμιτς και επιθυμούν την απόκτηση του. Την περίπτωση του Τζόλεον Λέσκοτ έχει ήδη διαψεύσει η πειραϊκή ΠΑΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ιταλοί για Σιανί και Νοβαρέτι της Λάτσιο, περιπτώσεις που όμως δεν συγκινούν τον Περέιρα.

Τούρκικες σειρήνες για τον Ντουρμάζ

Εσκισεχίρσπορ, Φενέρμπαχτσε και τώρα Μπεσίκτας, είναι κατά σειρά οι ομάδες της τουρκικής λίγκας που... λιγουρεύονται τον Σουηδό διεθνή άσο. Ο Τζίμι Ντουρμάζ δεν είχε καλό πρώτο μισό της σεζόν με τον Ολυμπιακό, πέρασε απαρατήρητος, ήρθε και η θλάση, οπότε υπήρξαν αρκετά σημάδια που έδειχναν την έξοδο.

Πλέον ο 26χρονος εξτρέμ έχει αποθεραπευτεί, παίρνει κάποιο χρόνο από τον Περέιρα και παρά το γεγονός πως δεν αρνείται πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία, υποστηρίζει πως θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Η Μπεσίκτας έχει κάνει κρούση για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν, προσφέροντας ωστόσο μόλις 100 χιλιάδες ευρώ στους Πειραιώτες που δεν το συζητάνε με αυτά τα χρήματα.


Από την άλλη, για να έρθει ο Κάμπελ πρέπει να αδειάσει χώρος στο ρόστερ και ίσως να μην φτάνει μόνο η αποχώρηση του Γκεβόργκ Γκαζαριάν. Είναι πιθανό ο Ολυμπιακός να κοιτάξει πρώτα αν θα καταφέρει να ενισχυθεί στην θέση του ακραίου κυνηγού (με τον Κοσταρικανό ή κάποιον άλλο) και μετά να αποφασίσει για τον δανεισμό ή μη του Ντουρμάζ.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου