Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ένας... Περικλής για στόπερ



"Λαβράκι" από την Πορτογαλία θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Περέιρα. Ο λόγος για τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό Περίκλες Σάντος Περέιρα της Ζιλ Βιθέντε, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, που έχει ύψος 1.94. Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24, στους Πειραιώτες αρέσει ένας 22χρονος (10/4/1993) στόπερ με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι (έχει πορτογαλικό-κοινοτικό διαβατήριο), ο οποίος αγωνίζεται στην Πορτογαλία και φυσικά τον γνωρίζει ο Βίτορ Περέιρα, καθώς αποτελεί επιλογή του.

Πρόκειται για τον Περίκλες Σάντος Περέιρα, τον ύψους 194 εκατοστών κεντρικό αμυντικό της Ζιλ Βιθέντε, ο οποίος κοστολογείται με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - άγνωστο τι χρήματα μπορεί να ζητάει ο σύλλογος του για να τον παραχωρήσει.

Ο "Πεκς" προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ζιλ Βιθέντε και έκανε τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις την σεζόν 2012-13 (7 συμ., 1 γκολ, 571'). Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 άρχισε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων, έχοντας πλέον πιο ενεργό ρόλο στην ενδεκάδα, με συνολικά 26 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ, 8 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη και 1966 λεπτά συμμετοχής.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ο Περίκλες Σάντος Περέιρα έχει 18 ματς με 1 γκολ, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη κάρτα σε 1619 αγωνιστικά λεπτά. Η συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζει πολλά από τα στάνταρ που έχουν θέσει οι "ερυθρόλευκοι" στις μεταγραφικές τους... ανησυχίες: νεαρός, φιλόδοξος, με υψηλές προοπτικές για το μέλλον, λογική τιμή (;) και μια μεγάλη -ενδεχομένως- μεταπωλητική αξία.

Όμως δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς τον παίκτη παρακολουθούν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, κυρίως από το Νησί. Ειδικότερα η Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έχουν πάντα τεντωμένες τις κεραίες τους για τον "επόμενο Βενσάν Κομπανί", όπως έχει χαρακτηριστεί ο Περίκλες Σάντος Περέιρα. Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο.


Πηγή: redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου