Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παπανικολάου: «Χαίρομαι να βλέπω Έλληνες στο ΝΒΑ!» (video)


Ο Κώστας Παπανικολάου, που εξελίσσεται ταχύρρυθμα σε αγαπημένο παιδί του Κέβιν ΜακΧέϊλ, μιλάει στο gazzetta.gr για την προσαρμογή του στο Χιούστον, την ομαδική δουλειά των  Ρόκετς και την αξία που έχει ο χρόνος συμμετοχής στο ΝΒΑ.


Πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Γκρίζλις, τα προγνωστικά τους Ρόκετς ως ατσουάϊντερ, καθώς για ένα ακόμη παιχνίδι, θα έπαιζαν χωρίς τον βασικό τους σέντερ, Ντουάϊτ Χάουαρντ, τον βασικό point-guard, Πάτρικ Μπέβερλι και τον βασικό τους πάουερ-φόργουορντ, Τέρενς Τζόουνς. Θα είχαν όμως τον Κώστα Παπανικολάου, που μπορεί αυτή τη φορά να άργησε να πατήσει παρκέ (μπήκε στο ματς 1’37” πριν από το τέλος της 1η περιόδου), όσο ήταν στον αγωνιστικό χώρο, είχε πολύ ενεργή συμμετοχή στην πιο σημαντική νίκης (105-96) της ομάδας του, στο πρωτάθλημα έως τώρα!

Η πιο σημαντική νίκη έως τώρα!

Έτσι τουλάχιστον την χαρακτήρισε ο 24χρονος άσος των Ρόκετς, επειδή οι Γκρίζλις είχαν μέχρι και το βράδυ του αγώνα, το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (15-2) και πριν από δύο εβδομάδες, είχαν διαλύσει τις “ρουκέτες” με 119-93 στο Μέμφις. «Δείξαμε ότι παρά τις απουσίες τριών βασικών παικτών, όλα τα υπόλοιπα παιδιά, μπορούμε να αναπληρώσουμε τα κενά τους και με ομαδική δουλειά να βοηθήσουμε την ομάδα να παίξει σπουδαίο μπάσκετ και να κερδίσει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο», μας είπε αρχικά μετά το ματς, εξαίροντας τη συνεισφορά που είχε ο “διπλανός” του στα αποδυτήρια και “φιλαράκι” του, λόγω και ευρωπαϊκής καταγωγής, Ντονάτας Μοτεγιούνας (15π., 7ρ. με 7/10 σουτ).



Διψήφιος (12π.) κόντρα στους Έλληνες!

Του επισημαίνουμε ότι αν είναι να παίζει τόσο καλά κόντρα στους Έλληνες, οι Ρόκετς πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους, καθώς τόσο στη νίκη επί των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και στην επικράτηση επί των “αρκούδων”, του Κουφού και του Καλάθη, πέτυχε από 12 πόντους! «Έτυχε!», απάντησε χαμογελώντας ο “Παπ” και συνέχισε τονίζοντας, πόσο περήφανος είναι για όλο αυτό που “ζει” φέτος το ελληνικό μπάσκετ (σ.σ.: και στο οποίο συνεισφέρει και ο ίδιος) αλλά και πόσο χαρούμενος αισθάνθηκε βλέποντας το Νικ, να παίρνει χρόνο ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν.

Η ζωή στο Χιούστον και η ελληνική κοινότητα

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις απόψεις του για την σημασία και την αξία που έχει ο χρόνος συμμετοχής στο ΝΒΑ, ειδικότερα για έναν “rookie”, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία χρησιμοποιείται. Ο πρώην παίκτης του Άρη, του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, μιλάει για τη ζωή του στο Τέξας, τη σύνδεσή του με την τοπική ελληνική κοινότητα και τις αμερικανικές συνήθειες, με τις οποίες ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου