Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξεμπούκωσε!



Ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 0-5 την Καλλονή στη Μυτιλήνη και πήρε τους πολύτιμους τρεις πόντους, σημειώνοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (11' Μανιάτης, 63' Ντομίνγκες, 65'-72' Μπενίτες, 78' Μπουχαλάκης), παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπενίτες, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι σε προσπάθεια του για το 0-6. Απίστευτες σκηνές στο τέλος με τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της σπουδαίας καριέρας του!


Για την 16η αγωνιστική της Super League, ένας ανεβασμένος αγωνιστικά Ολυμπιακός στη Μυτιλήνη, έχοντας... ρέντα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, κέρδισε με σκορ 0-5 την Καλλονή, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Ο Μανιάτης άνοιξε το σκορ στο 11' με κεφαλιά, ακολούθως διπλασίασε τα τέρματα για τους Πειραιώτες ο Ντομίνγκες με πέναλτι (63'), στη συνέχεια σκόραρε δύο σερί φορές ο εξαιρετικός Μπενίτες (65', 72'), ενώ ο Μπουχαλάκης στο 78' με δυνατό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες πήραν το πολύτιμο "τρίποντο" στη βαθμολογία, έφτασαν τους 33 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να έχει 31 και να παίζει εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό την Κυριακή (21/12). Συγκινητικές στιγμές στο 90' με τον Αμπιντάλ, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τους φιλάθλους στις εξέδρες να τον αποθεώνουν και εκείνος να δακρύζει, ενώ αφού ολοκληρώθηκε το ματς όλοι οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν και τον σήκωσαν στον αέρα. Ο 35άχρονος αμυντικός βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 90' κι ενώ όλα είχαν κριθεί (σ.σ.: ο Μίτσελ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του), σε ένα συγκινητικό standing ovation. Οι παίκτες των δύο ομάδων  

Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε την Καλλονή με διάταξη 4-2-3-1. Ο Χογκ υπερασπίστηκε την εστία. Ο Ναβάρο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Πιπίνης το αριστερό. Οι Αντέγιο και Αναστασιάδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Καλτσάς και Χωριανόπουλος αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Γιορέντε έπαιξε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Μίνγκας αριστερά, με τον Λεοζίνιο σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Μανούσο. Να σημειωθεί πως ο Στεβάνοβιτς είχε δηλωθεί στη βασική εντεκάδα, αλλά αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Ναβάρο.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν παρέταξε τον Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς και σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού έπαιξαν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, έχοντας όλη την πλευρά τους δικιά τους. Οι Αμπιντάλ και Σιόβας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γάλλος ανέβαλε για λίγο την υλοποίηση της απόφασής του από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω των προβλημάτων τραυματισμού στο κέντρο της άμυνας με τους Μποτία και Αυλωνίτη. Ο Εντινγκά ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά, τον Κασάμι σε ρόλο μέσα αριστερά, και τον Ντομίνγκες στην κορυφή του ρόμβου. Οι Μπενιτες και Μήτρογλου έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί από την αρχή ενός αγώνα, στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παρακολουθεί το ματς δίπλα μας (στα δημοσιογραφικά θεωρεία του σταδίου (!), η Καλλονή είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρί της αναμέτρησης. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μίνγκας πάτησε περιοχή από θέση μέσα δεξιά και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με το δεξί χέρι την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι παραλίγο να αιφνιδιαστούν από την ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά γρήγορα ανέβασαν στροφές στην αναμέτρηση.

Στο 9', ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σιόβας έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κασάμι τη δεύτερη, για να μπλοκάρει ο Χογκ. Δύο λεπτά αργότερα (11'), οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιάννη Μανιάτη! Ο Μαζουακού έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Έλληνας μέσος πετάχτηκε σαν κρυφός κυνηγός, πατώντας περιοχή. Με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα. Επίσης, αυτό είναι το πρώτο τέρμα που δέχθηκε η Καλλονή εντός έδρας κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στη Super League. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είδε όλο το ματς όρθιος, χειροκρότησε θερμά το γκολ του Ολυμπιακού.

Στο 17', ο Ντομίνγκες έχασε τον έλεγχο της μπάλας στη μεσαία γραμμή και ο Λεοζίνιο έκανε το κλέψιμο, βγαίνοντας στην κόντρα επίθεση. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, έτοιμος να σουτάρει, αλλά με εκπληκτικό τρόπο ο Αμπιντάλ έκοψε τον αντίπαλό του και έσωσε την ομάδα του. Από τις πιο καθοριστικές επεμβάσεις του Γάλλου αμυντικού το διάστημα που αγωνίστηκε με τους ερυθρόλευκους. Στο 21', ο Μπενίτες σούταρε από πλάγια θέση (μέσα αριστερα) με το δεξί, αλλά ο Χογκ ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε. Στη συνέχεια, ο Μανιάτης έκανε νέα προσπάθεια, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω σε αντίπαλό του και απομακρύνθηκε. Στο 24', ο Λεοζίνιο σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. 

Στο 40', ο Μήτρογλου έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2, προκαλώντας την... έκρηξη του Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο Ελαμπντελαουί σέντραρε από τα δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού "χτυπιόταν" στην εξέδρα, καθώς χάθηκε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του ο Ολυμπιακός. Στο 44', ο Ελαμπντελαουί γλίστρησε και ο Μανούσος έτρεξε για να βρεθεί απέναντι στον Ρομπέρτο με την μπάλα στα πόδια του, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας πρόλαβε και απομάκρυνε, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα. Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ένα δεύτερο γκολ για να αισθανθούν πιο άνετα στο υπόλοιπο του αγώνα, καθώς η Καλλονή ήταν πάντα επικίνδυνη και είχε τις καλές στιγμές της στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η ομάδα του Πειραιά είχε το προβάδισμα, αλλά έπρεπε στο δεύτερο μέρος να το διασφαλίσει και, γιατί όχι, να το αυξήσει. Στο 48', ο Μπενίτες πάσαρε στον Μήτρογλου, ο οποίος ελίχθηκε εκτός περιοχής και σούταρε δυνατά με το αριστερό, με την μπάλα να κατευθύνεται προς το κέντρο της εστίας και τον Χογκ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, με το ένα χέρι. Ο Ντομίνγκες ανέλαβε την εκτέλεση, στο 49', με τον Σιόβα να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία της Καλλονής. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό το διάστημα της επανάληψης.

Στο 56', ο Μήτρογλου πάσαρε στον Ντομίνγκες, ο οποίος είχε κενό χώρο μπροστά του και σούταρε διαγώνια με το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την αλλη. Στο 57', ο Σιόβας έκλεψε την μπάλα στο χώρο της άμυνας και με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε την ατομική ενέργεια και το αριστερό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Ο Έλληνας επιθετικός είχε και την επιλογή της πάσας στον Μπενιτες, στα αριστερά του. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πέντε τελικές προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Στο 60', χάθηκε νέα σημαντική ευκαιρια: ο Ντομίνγκες σέντραρε καλοζυγισμένα από τα δεξιά, ο Μπενίτες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χογκ, ο οποίος με εκπληκτική εκτίναξη στην αριστερή γωνία της εστίας του έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 62', ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι! Ο Μανιάτης, αρχικά, καθυστέρησε, αλλά πάσαρε στον Μπενίτες στα δεξιά της περιοχής. Ο Παραγουανός επιχείρησε το γύρισμα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πιπίνη. Σωστή απόφαση από τον Μήτσιο, ο οποίος δεν έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Καλλονής. Ο Ντομίνγκες ανέλαβε την εκτέλεση, στο 63', και με ψύχραιμο πλασέ "έγραψε" το 0-2. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει για τα καλά... φόρα και έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο. Στο 65, ο Μπενίτες ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3. Ο Παραγουανός επιθετικός πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ! Ωραίο γκολ από τον Μπενιτες. Στο 66', ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Κασάμι. Στο 68', δεν μέτρησε σωστά γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ, ενώ στο 69', ο Ντομίνγκες σούταρε με το δεξί από τα δεξιά της περιοχής ύστερα από εκπληκτική σέντρα του Μαζουακού από τα αριστερά, με τον Χογκ να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ. Στο 71', ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Στο 72', Μπενίτες έκανε σαν σε προπόνηση το 0-4! Ο Παραγουανός σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χογκ. Δύο γκολ σε επτά λεπτά για τον διεθνή επιθετικό!

Ο κόσμος της Καλλονής "φώναξε" το όνομα του Βούρου, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Ήθελαν να τον δουν να αγωνίζεται στη γεννέτειρά του. Ο Μίτσελ γύρισε το κεφάλι προς την εξέδρα και έκανε νόημα πως θα... εισακούσει την επιθυμία τους! Στο 75', ο Καλτσάς σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Ρομπέρτο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 78', ο εκπληκτικός Ολυμπιακός έκανε το 0-5! Ο Μπενίτες πάσαρε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Χογκ! Απολαυστικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Στο 79', ο Βούρος πήρε τη θέση του Ελαμπντελαουί. Οι παίκτες νόμιζαν πως θα βγει ο Αμπιντάλ, για αυτο και μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου για να αγκαλιάσουν τον Αμπιντάλ. Όλα αυτά, μετά το πέμπτο ερυθρόλευκο γκολ.

Στο 90', ο Μπενίτες μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αμπιντάλ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο ματς της επαγγελματικής του καριέρας! Εκπληκτικές στιγμές στη Μυτιλήνη, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τον Γάλλο αμυντικό, ο οποίος χαιρέτησε ένα προς ένα τα μέλη της ομάδας. Συγκίνηση για έναν μεγάλο άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Το τελικό 0-5 επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας με 33 πόντους έναντι 31 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει την Κυριακή (21/12) στην έδρα του Λεβαδειακού.

Η φάση που σημάδεψε το ματς:

Ίσως η πιο καθοριστική επέμβαση του Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό! Στο τελευταίο παιχνίδι της επαγγελματικής καριέρας του. Ο τρόπος που κλέβει την μπάλα από τον Λεοζίνιο στη φάση του 17ου λεπτού, είναι υποδειγματικός. Με το σκορ στο 0-1, γλίτωσε την ισοφάριση και οι ερυθρόλευκοι έκαναν... παρέλαση στο δεύτερο μέρος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Κριστιάν Μπενίτες

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις. Πέτυχε δύο γκολ από το 65' μέχρι το 72', κέρδισε το πέναλτι για το 0-2, ενώ είχε μία ασίστ (στο 0-5) και ένα δοκάρι (στο 90'). Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τα γκολ του Παραγουανού, καθώς δεν μπορεί να σκοράρει μονάχα ο Μήτρογλου. Πολύ καλή η εμφάνιση από τον 22άχρονο, ο οποίος άγγιξε το χατ-τρικ στο 90', με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια!




Tι κρατάμε:

*Όλες τις στιγμές στο τέλος με τον Ερίκ Αμπιντάλ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Γάλλο, τον οποίο σήκωσαν στον αέρα! Η τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση του 35άχρονου πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.




*Την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στην εξέδρα του σταδίου. Δεν υπήρχε ούτε ένα κενό κάθισμα, ενώ συνυπήρξαν φίλαθλοι και τον δύο ομάδων. Μέχρι και στις πολυκατοικίες που "βλέπουν" φάτσα το γήπεδο είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

*Θέλει μπόλικη τρέλα και αγάπη για τον Ολυμπιακό, για να βλέπει ο πρόεδρος την ομάδα του στα δημοσιογραφικά θεωρεία (έξω από τα κουβούκλια), με τους φιλάθλους των γηπεδούχων στα δύο και τρία μέτρα απόσταση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Γίνεται "ένα" μαζί της!

*Ο Πραξιτέλης Βούρος ήταν στη 18άδα του Ολυμπιακού. Μόλις ακούστηκε από τα μεγάφωνα το όνομα του νεαρού αμυντικού, οι φίλαθλοι της Καλλονής χειροκρότησαν θερμά, καθώς ο Έλληνας παίκτης κατάγεται από τη Μυτιλήνη.

Τι δεν κρατάμε:

Όλα ήταν υπέροχα απόψε εδώ στη Μυτιλήνη. Κρατάμε τα πάντα!

Τα στατιστικά του αγώνα:

Τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (Ταρλάς)
Χωρητικότητα: 3.300 θέσεις
Εισιτήρια:
Γκολ: 11' Μανιάτης, 63' πέν. Ντομίνγκες, 65', 72' Μπενίτες, 78' Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε.Λ. Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Αμπντούλ), Μίνγκας (74' Κύπρου), Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα).

Αναπληρωματικοί: Δαύκος, Κύπρου, Αγρίτης, Κριπιντίρης, Μπαρέρα, Βλαστέλλης, Αμπντούλ.


Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες.

Επιμέλεια: redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου