Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

«Τεχνολογική επανάσταση» στο ποδόσφαιρο;


Σύμφωνα με τη Mirror, μεγάλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες πιέζουν την ΦΙΦΑ για την πλήρη είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, με χρήση ριπλέι αλλά και δικαίωμα challenge όπως στα μεγάλα τουρνουά τένις!


Συγκεκριμένα, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει πως η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει ήδη τεστάρει μυστικά τις ανάλογες τεχνολογίες βρίσκοντάς τις εξαιρετικά χρήσιμες και κερδίζοντας τη συμπαράσταση των ομοσπονδιών Αγγλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανωτέρω θα προτείνουν επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο στο International Football ­Association Board (IFAB), την επιτροπή της ΦΙΦΑ που ρυθμίζει τους νόμους του αθλήματος.

Οι Ολλανδοί δοκίμασαν με πλήρη μυστικότητα σε 24 παιχνίδια της περσινής Eredivisie τη χρήση του ριπλέι, δίνοντας τα αποτελέσματα σε Άγγλους, Γερμανούς και Αμερικανούς, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν.

«Η πρόταση δοκιμάστηκε σε 24 ματς πέρσι, με διαιτητές που βρίσκονταν σε μυστικές αίθουσες να μας υποδεικνύουν περιπτώσεις όπου το βίντεο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ρέφερι. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πείραμα σε Αγγλία, Γερμανία και ΗΠΑ, οπότε έχουμε τη συμπαράστασή τους για να κάνουμε επίσημη πρόταση στη ΦΙΦΑ. Το επόμενο βήμα θα ήταν η δοκιμή της τεχνολογίας σε επίπεδο U21 και αν αποδειχτεί επιτυχημένη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο ανδρών», ανέφερε ο Κο Αντριάνσε εκ μέρους της ολλανδικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαιτησίας των Ολλανδών, Ντικ Φαν Έγκμοντ, η πρόταση θα περιλαμβάνει το δικαίωμα του κάθε προπονητή να αμφισβητεί μία απόφαση του διαιτητή ανά ημίχρονο, όπως γίνεται με το challenge στα μεγάλα τουρνουά τένις.

Έτσι, θα μειωθεί η αμφισβήτηση των διαιτητικών αποφάσεων σε περιπτώσεις πέναλτι και οριακών οφσάιντ και θα εξαλειφθεί το «θέατρο» από ποδοσφαιριστές.

Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο Μουντιάλ εφαρμόστηκε η «τεχνολογία γραμμής» από τη ΦΙΦΑ, οπότε δεν αποκλείεται η «τεχνολογική επανάσταση» στο ποδόσφαιρο να είναι προ των πυλών...

Περισσότερες ειδήσεις για Eredivisie


Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου