Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ευρωμπάσκετ 2015: Οκτώ οι υποψήφιες χώρες, εκτός η Ελλάδα

  
Δεν  θα είναι τελικά η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015.


Σήμερα  (01/08) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τις χώρες που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2015, που αφαιρέθηκε από την Ουκρανία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, οι οποίες η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Λετονία, η Πολωνία και η Τουρκία.

Για  την ανάληψη της διοργάνωσης όπως έκανε γνωστό η FIBA Europe, είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον 16 χώρες, οι οποίες μέχρι τις 31 Ιουλίου έπρεπε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα και το φάκελο υποψηφιότητας για έναν από τους ομίλους της πρώτης φάσης ή μόνο τα τελικά ή ολόκληρο το τουρνουά. Εξάλλου, η ομοσπονδία δεν έχει καταλήξει ακόμα εάν οι αναμετρήσεις θα φιλοξενηθούν σε μία χώρα ή θα «σπάσουν» σε περισσότερες.


Μέσα  στις επόμενες εβδομάδες η επιτροπή αξιολόγησης της FIBA Europe θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις που προτείνονται από τις υποψήφιες χώρες, για να τις ελέγξει και  η τελική απόφαση θα ληφθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το Σεπτέμβριο. Στα  τέλη Αυγούστου η ομοσπονδία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έδωσε παράταση για την υποβολή συμπληρωματικών εγγράφων, όπως για παράδειγμα κρατικά έγγραφα που απαιτούν συνήθως χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, έως τις 15/08. Η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου