Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Με αλλαγές το Κύπελλο Ελλάδας


 Από  τη νέα σεζόν αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες τις αλλαγές.


Στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας θα συμμετέχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Β' Εθνικής. Οι σύλλογοι της Football League θα παίρνουν μέρος μόνο στην αρχή της διοργάνωσης σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις όπου θα προκριθούν οι 14 και θα ενσωματωθούν με τις 18 της Σούπερ Λιγκ.

Η  μεγάλη αλλαγή ετοιμάζεται στη φάση των «32», όπου και θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι αγώνες θα είναι μονοί και όχι διπλοί (εντός - εκτός). Επικεφαλείς των ομίλων θα είναι οι οκτώ ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος, δηλαδή για αυτή τη διοργάνωση οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός.

 Οι  ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9 έως 16 της Σούπερ Λιγκ    θα είναι στο β’ γκρουπ δυναμικότητας. Στα γ’ και δ’ γκρουπ θα μετέχουν οι ομάδες που θα προκριθούν από την πρώτη φάση καθώς και όσες ανέβηκαν ή έπεσαν κατηγορία στο πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν. Εντός έδρας θα παίζουν δύο παιχνίδια όσοι είναι στο μικρότερα γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή όσοι είναι στο γ’ και στο δ’ γκρουπ ενώ, οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν ένα εντός έδρας παιχνίδι.


Εν συνεχεία ξεκινάνε πάλι τα νοκ-άουτ παιχνίδια για να καταλήξουμε στον τελικό του κυπέλλου στις 9 Μαΐου του 2015 στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου