Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ισοπαλία… ελπίδας για την Εθνική μας




Στον δεύτερο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, η Εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ιαπωνία.


Τον πρώτο της βαθμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας πήρε η Εθνική μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε στον δεύτερο αγώνα του την Ιαπωνία στο Νατάλ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0.

Όπως και στον πρώτο αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα τους 3 από τους 4 παίκτες του Ολυμπιακού που πήρε μαζί του στη Βραζιλία, με τους Γιάννη Μανιάτη, Κώστα Μανωλά και Χοσέ Χολέβας να βρίσκονται στην ενδεκάδα και τον Ανδρέα Σάμαρη στον πάγκο.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, ο Παναγιώτης Κονέ προσπάθησε για το 1-0, αλλά ο Καβασίμα έδιωξε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του. Η συνέχεια του πρώτου μέρους δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Σάντος, καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του μόλις στο 35ο λεπτό, όταν ο Κώστας Μήτρογλου αποχώρησε τραυματίας, με τον Φάνη Γκέκα να τον αντικαθιστά.

Τρία λεπτά αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν ο Κώστας Κατσουράνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά, η Εθνική μας δεν το έβαλε κάτω και στο 40΄θα μπορούσε να έχει πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, αλλά ο Καβασίμα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τοροσίδη.

Αν και με παίκτη λιγότερο, οι διεθνείς μας είχαν νέα ευκαιρία για γκολ στο 60΄, αλλά ο Καβασίμα είπε πάλι «όχι», αυτή τη φορά στον Γκέκα. Οι Ιάπωνες προσπαθούσαν από την πλευρά τους να απειλήσουν, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ορέστη Καρνέζη, διατηρώντας μας «ζωντανούς» στη μάχη της πρόκρισης, η οποία θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, αν ο Γιώργος Σαμαράς είχε πιάσει καλύτερα την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Καραγκούνη στο 81’.

Ο Χολέβας είδε τον Καβασίμα να διώχνει την μπάλα στην προσπάθειά του στο 88’ και πλέον, η Εθνική μας είναι έτοιμη να τα… δώσει όλα για την πρόκριση στον τελευταίο της αγώνα στον όμιλο απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού την Τρίτη στις 23:00.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46΄ Έντο), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57΄ Καγκάβα)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (81΄Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41΄Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35’ Γκέκας).


Πηγή: olympiacos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου