Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αντωνάκου: «Να γίνει ναυταθλητικό κέντρο»


Η Σταυρούλα Αντωνάκου ετοιμάζεται να δώσει μια διαφορετική μάχη από αυτές που μας έχει συνηθίσει στην πισίνα. Μια μάχη  όχι αθλητική αλλά   «κοινωνική»  μέσω της υποψηφιότητάς της ως δημοτικής συμβούλου στο ψηφοδέλτιο «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» για τον αγώνα που θα δώσει για τον Πειραιά μας…


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η πρώτη φορά ήταν στις εκλογές του 2012, με τη Λούκα Κατσέλη. Πώς το πήρες απόφαση να επιστρέψεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχάς, τότε ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση. Τότε ήταν κοινοβουλευτικές οι εκλογές, οπότε υπάρχει μεγάλη διαφορά. Επίσης, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή νιώθω ότι βρίσκομαι σε μία ομάδα απαλλαγμένη από το πολιτικό στοιχείο. Είναι μία ομάδα που από μόνη της υπόσχεται να κάνει το καλύτερο για τον Πειραιά. Μόνο οι φυσικές παρουσίες με έκαναν να μην έχω αμφιβολία για την εμπλοκή μου σε αυτήν. Οταν, δε, δέχθηκα την πρόταση από τον Γιάννη Μώραλη, αυτά που μου είπε ήταν που με έκαναν να απαντήσω καταφατικά σχεδόν αμέσως. Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε αφορά στον αθλητισμό και στη νεολαία. Δεν το σκέφτηκα παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τόσο ο κύριος Μώραλης όσο και ο κύριος Μαρινάκης είναι άνθρωποι που έχουν δείξει την αξία τους στις δουλειές τους, είναι εργατικοί και είναι Πειραιώτες. Είναι επιτυχημένοι, και δεν είχαν κανένα λόγο να εκτεθούν.

Ε: Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι το αποφάσισαν;

Α: Εχουν ήδη προσφέρει στον Πειραιά. Ο κύριος Μαρινάκης μέσω του Ολυμπιακού αλλά και φιλανθρωπιών, καταστάσεων που δεν είναι γνωστές στον κόσμο και όμως εμείς οι Πειραιώτες τις γνωρίζουμε. Εχει την εταιρεία του μέσα στον Πειραιά, ενώ άλλοι μεγάλοι εφοπλιστές έχουν αναγκαστεί να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό λέει πολλά. Μιλάμε για ανθρώπους που αγαπάνε την πόλη, που έχουν μεγαλώσει και μεγαλουργήσει σε αυτή. Είπαν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση. Οπως όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε δράση. Να σηκωθούμε από τον καναπέ.

Ε: Αυτό νομίζω ότι είναι και το μήνυμα αυτού του ψηφοδελτίου, που δεν έχει πολιτικούς.

Α: Το πολιτικό σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε. Μας έφερε στη συγκεκριμένη κατάσταση. Ηρθε η ώρα των ανθρώπων. Ενα νέο σύστημα επιτυχημένων ανθρώπων μπορεί να φέρει ακόμα και νέες θέσεις εργασίας, αυτή η δυνατότητα υπάρχει μέσω του λιμανιού. Θέλουμε μία μοντέρνα ευρωπαϊκή πόλη.

Ε: Είσαι πολίστρια του Εθνικού, πρώην του Ολυμπιακού, έχεις τη δουλειά σου στον Πειραιά, ζεις κάθε μέρα βαθιά την καθημερινότητα της πόλης και δεν απέχεις από τα προβλήματα. Αυτή η υποψηφιότητα είναι μία ευκαιρία που σου δίνεται για αυτά που θα ήθελες να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου;

Α: Είμαι, επίσης, από τη Μάνη. Στα Μανιάτικα κατοικούν συγγενείς μου και η κατάσταση εκεί δεν είναι, ακριβώς, καλή. Ενας από τους βασικούς λόγους που δέχθηκα να συμμετάσχω είναι αυτός, έχουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και μου δίνουν μία πολύ καλή εικόνα για το τι συμβαίνει. Στο θέμα του αθλητισμού, οι πειραϊκές ομάδες δεν έχουν καμία βοήθεια από τον δήμο. Συντηρούνται αυτόφωτα, ή από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Παίζω στον Εθνικό, ο οποίος είναι ένα ιστορικό σωματείο. Ξεκίνησα από τον Θεμιστοκλή Κερατσινίου και επειδή είναι η πρώτη αγάπη μου, μαθαίνω τι συμβαίνει εκεί. Τα προβλήματά του αντανακλούν σε όλα τα μικρά ή μεγάλα σωματεία του Πειραιά.

Ε: Και αυτό αφορά σε σένα που βιώνεις την κατάσταση εκ των έσω, αλλά και σε όλο το ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από Πειραιώτες.

Α: Αυτό ακριβώς. Εχω χρόνια μεγάλες συμμετοχές σε ομάδες προστασίας ζώων, παραδείγματος χάρη, έχω πολύ ενεργό ρόλο. Είναι η ζωή μου ο αθλητισμός και η αγάπη μου τα ζώα. Στο πρόγραμμα του «Πειραιάς Νικητής» υπάρχει σχέδιο για μία φιλοζωική ομάδα του Πειραιά, το οποίο επίσης θα τρέξει την επόμενη μέρα. Θα το τρέξουμε χωρίς κόστος, αφού δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον δήμο.

Ε: Υπάρχει, βεβαίως, και το σχέδιο για το δημοτικό κολυμβητήριο.

Α: Είναι ένα όνειρο ζωής για μένα, ένα κολυμβητήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των σωματείων του υγρού στίβου του Πειραιά. Ενα τέτοιο ζήτημα υπάγεται σε τομείς που χρειάζονται οργάνωση, κάτι που δεν έχουμε δει έως τώρα. Είναι όνειρο ζωής να μην αφήσουμε γειτονιά χωρίς αθλητική διέξοδο, να μην αφήσουμε παιδί χωρίς να έχει την ευχέρεια και την ευκαιρία να γυμναστεί. Το θέμα αφορά στην πόλη, στην καλαισθησία της αλλά κυρίως στην υγεία των παιδιών. Να μπορούν οι γονείς να έχουν μία διέξοδο, από το να το αφήνουν στο σπίτι, να βλέπει τηλεόραση και να κάθεται στον υπολογιστή. Η παχυσαρκία είναι μία σύγχρονη μάστιγα. Το ενδιαφέρον μας πρέπει να είναι αληθινό.

Ε: Οταν ο Μώραλης πήγε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τον προϊδέασες για το τι θα συναντήσει;

Α: Μπορεί το συγκεκριμένο κολυμβητήριο να έχει τις χίλιες μύριες ελλείψεις, μπορεί να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό και το κοινό, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μας φιλοξενεί. Το όνειρό μας είναι να γίνει ο Πειραιάς ναυταθλητικό κέντρο στην Ευρώπη, να γίνονται εδώ αγώνες υγρού στίβου, διεθνείς, προετοιμασίες ομάδων. Αν είναι δυνατόν να έχει μόνο ένα κολυμβητήριο που δεν ανήκει στον δήμο και ένα που ανήκει, τα Βοτσαλάκια, αλλά για να μπορέσει να συντηρηθεί έχει πολλές ώρες κοινού και δεν μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες.

Ε: Το ψηφοδέλτιο έχει έντονη ατμόσφαιρα ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Α: Ο κύριος Μώραλης δίνει το «παρών» εδώ και χρόνια σε αθλητικούς χώρους που δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικοί. Ο κύριος Μαρινάκης βοηθάει εδώ και πολλά χρόνια τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Δεν το κάνει μόνο ο ίδιος, αλλά το έκανε και ο πατέρας του. Ως πρώην αθλήτρια του συλλόγου το γνωρίζω, ακόμα και αν κάποια πράγματα δεν είναι γνωστά.

Ε: Πρόκειται για προσωπική ευαισθησία, πέρα από τα ονόματα του ψηφοδελτίου.

Α: Είναι όλα μαζί. Είναι ένα πλήρες πακέτο με παρονομαστή την αγάπη μου για τον Πειραιά. Την ίδια αγάπη που μοιράζομαι με όλους τους άλλους ανθρώπους της «ομάδας» που κατεβαίνει στις εκλογές για να παλέψει.

Ε: Πώς είναι να βρίσκεσαι με ανθρώπους που μιλάς την ίδια γλώσσα στον πολιτικό στίβο;

Α: Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Να είσαι στο ίδιο μετερίζι, να μη ρωτάς «τι εννοείς;» αλλά να καταλαβαίνεις αυτομάτως ό,τι λέγεται, χωρίς να κάνεις καν προσπάθεια. Είναι ευλογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου