Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του Θρύλου! (video)


Πριν από ακριβώς 17 χρόνια, σαν σήμερα δηλαδή στις 24 Απριλίου του 1997, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 73-58 την Μπαρτσελόνα στο Final 4 της Ρώμης και κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης!

Ο Θρύλος του Ντούσαν Ιβκοβιτς έπειτα από δύο χαμένους τελικούς, πήγε στην «αιώνια πόλη» αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας στον ημιτελικό προσπάθησε να του κόψει τη φόρα αλλά δεν μπόρεσε και στον τελικό ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τους «μπλαουγκράνα». Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ για να πάρουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τον Ντέιβιντ Ρίβερς σε ρόλο μαέστρου, τον Σιγάλα και τους Τάρλατς, Παπανικολάου να δίνουν σημαντικές λύσεις στην επίθεση οι Πειραιώτες δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Καταλανούς.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι, αλλά όταν ο Ρίβερς πάτησε το… γκάζι, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και το τελικό 73-58 ήρθε φυσιολογικά. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης!
  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρίβερς 26 , Σιγάλας 7, Νάκιτς, Τάρλατς 11, Φασούλας 6, Μπακατσιάς 1, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Τόμιτς 9, Βελπ 2.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τζόρτζεβιτς 6 , Φερνάντεθ, Καρνισόβας 14, Χιμένεθ 16, Ρίβας 6, Ρ. Τζοφρέσα 9, Μπος, Εστεγέρ 3, Αντρέου 2, Ντουένιας 2.

* H φωτογραφία έχει δημοσιευτεί στον επίσημο λογαριασμό της ΚΑΕ στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου