Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πέτγουεϊ: «Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»




Για  πρώτη φορά φέτος ο Μπρεντ Πέτγουεϊ συμμετείχε στην Ευρωλίγκα και παρά την έλλειψη πείρας εμφανίστηκε έτοιμος για τα πλέι οφ. Ο Αμερικανός έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, έβγαλε στο παρκέ μπόλικη ενέργεια και πάθος, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να χαμογελάσει.

Σχετικά με το πέμπτο παιχνίδι με τη Ρεάλ ο Πέτγουεϊ σχολίασε:


 «Σίγουρα η προσπάθεια που έγινε ήταν μεγάλη. Αλλά όταν ξεκινάς στην πρώτη περίοδο με έξι λάθη και χάνεις στο δεύτερο ημίχρονο τόσα πολλά επιθετικά ριμπάουντ δίνοντας έξτρα κατοχές στον αντίπαλο, το έργο σου γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια, γιατί βγήκαν στον πέμπτο αγώνα και τα έδωσαν όλα σε άμυνα και επίθεση. Νιώθω πως η μπάλα ήταν πολύ "βαριά" για εμάς σε κάποιες στιγμές του τελευταίου αγώνα».

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στον στόχο του, αλλά δεν μπόρεσε να βρεθεί ξανά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Πάντως, ο Αμερικανός δεν θα άλλαζε κάτι από αυτά που έζησε στη φετινή χρονιά...

 «Για πολλά παιδιά στην ομάδα, όπως και για εμένα, ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν σε αυτό το επίπεδο. Οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τη σειρά με τη Ρεάλ διαπίστωσαν πως είχαμε την ευκαιρία μας και ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους. Κόντρα σε αντίπαλο που έχει τεράστιο μπάτζετ και πολύ έμπειρους παίκτες. Αυτό έγινε διότι πήραμε τη γνώση και το πνεύμα έμπειρων και πολύ ποιοτικών συμπαικτών μας όπως ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου, ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης. Το να φτάνουμε λοιπόν μία νίκη από το φάιναλ φορ θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή αρχή για όλους» επισήμανε έχοντας πρόσφατη την πρώτη του εμπειρία από πλέι οφ Ευρωλίγκας και μάλιστα σε μία εξαιρετική σειρά αγώνων.

Σε ό,τι αφορά τη δική του παρουσία όχι μόνο στα πλέι οφ αλλά και μέσα στη χρονιά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ επισήμανε:

«Νομίζω πως έπαιξα καλά. Είμαι απογοητευμένος από την ήττα στο πέμπτο παιχνίδι και για το γεγονός πως έφταιξα σε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ρεάλ. Κρατάω όμως τα θετικά στοιχεία, θεωρώ πως παιχνίδι με το παιχνίδι ?μεγάλωσα? και βελτιώθηκα σαν παίκτης στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον με περισσότερη πείρα ξέρω τι πρέπει να βελτιώσω για το μέλλον».

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στην εγχώρια λίγκα και τον στόχο που τους έχει απομείνει. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για την οποία θα παλέψουν έχοντας μειονέκτημα έδρας στους επικείμενους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, με τον Πέτγουεϊ να τονίζει:


«Κάθε χρόνο οι τελικοί είναι πόλεμος. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Πρέπει να πάρουμε τα θετικά στοιχεία των προσπαθειών που κάναμε στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχουμε πλεονέκτημα έδρας και γνωρίζουμε πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Θα είναι ?πόλεμος?, όμως θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε τις επόμενες ημέρες, για να είμαστε έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου