Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πετρόπουλος: «Νίκη με Ολυμπιακό»


Ο  Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr, για την μάχη της παραμονής, την νίκη επί του Εργοτέλη και την επόμενη ημέρα και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την σωτηρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Η αρχική του τοποθέτηση είναι:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι χτες, είχαμε πάρα πολύ άγχος γιατί δεν υπήρχε περιθώριο λάθους και απώλειας. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας τελικός. Ειδικά για κάποιους παίκτες με λιγότερη εμπειρία, ήταν δύσκολο να το χειριστούν, γιατί δεν είχαν ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάξαμε ένα γκολ από το πρώτο μέρος, προκειμένου να βγει το άγχος και να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Δεν ήρθε, ο χρόνος περνούσε και η μπάλα γινόταν όλο και πιο βαριά. Αξίζουν, πάντως, πολλά μπράβο και στους παίκτες του Εργοτέλη, αφού πάλεψαν το παιχνίδι κι ας ήταν αδιάφοροι. Μπορεί εμάς αυτό να μην μας βόλευε, αλλά είναι το σωστό. Πρέπει όλες οι ομάδες να ακολουθούν αυτό το παράδειγμα».

Στο δοκάρι του Εργοτέλη, τι έγινε;

«Τι να γίνει... Πήγε η καρδιά μας στην κούλουρη και επέστρεψε. Έγινε μία σέντρα, η μπάλα κόντραρε και βγήκε μόνος του τετ α τετ ο Διαμαντάκος. Πάλι καλά σημάδεψε το δοκάρι, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Μέτρησε και η θέληση τελικά. Νομίζω πως παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε πολύ και τελικά ήρθε η λύτρωση. Έστω και στο τελευταίο λεπτό καταφέραμε να σκοράρουμε και να πετύχουμε μία τεράστια και πολύτιμη νίκη. Τώρα περιμένουμε, φτάσαμε τους 36 βαθμούς, όλους... ποτισμένους με τον ιδρώτα μας, καθαρούς και με πολύ πάθος. Και αυτό μας κάνει περήφανους».

Με την νίκη αυτή και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, πήρατε ένα πλεονέκτημα παραμονής. Είστε αισιόδοξοι;

«Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Κλείνουμε την σεζόν με τον Ολυμπιακό, σε μία πάρα πολύ δυνατή έδρα, κόντρα στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, εμείς θα πάμε για την νίκη, όσο δύσκολο και να ακούγεται. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, να παίζουμε πάντα για τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα, όμως, θα έχουμε το μυαλό μας και στους άλλους αγώνες, αφού και με ήττα κόντρα στο «Καραϊσκάκης», μπορεί να σωθούμε.

Βλέπουμε, πάντως, πως το πρωτάθλημα από την μέση και κάτω είναι συναρπαστικό. Γίνονται πολλοί υπολογισμοί, όλα κρέμονται από μία κλωστή και τα σενάρια είναι πολλά. Αυτό είναι θετικό, κάνει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον και εμπορικό, αφού κρατάει τους οπαδούς σε αγωνία».

Τα ενδεχόμενο να παίξετε στο μπαράζ, το έχετε σκεφτεί;

 «Φυσικά, αφού είναι κάτι πολύ πιθανό. Είναι ένα ματς, οπότε όλα γίνονται. Πιστεύω, όμως, πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πάντα άλλωστε, η ομάδα από την πιο μεγάλη κατηγορία έχει ένα προβάδισμα. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες, αλλά και την ψυχή που έχουμε σαν ομάδα. Θέλουμε να σωθούμε απευθείας, αλλά αν χρειαστεί να διεκδικήσουμε την παραμονή σε αγώνα μπαράζ, θα το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε».

Πόσο θα επηρεάσει την ομάδα που θα παίξει στα μπαράζ η διακοπή;

«Αυτό είναι το μόνο κακό, όποιος κι αν παίξει στο μπαράζ από την Α' Εθνική θα πρέπει να προσέξει πολύ, να δώσει φιλικά και να κάνει σωστές προπονήσεις. Γιατί η αντίπαλός του θα είναι σε πλήρη αγωνιστική φόρμα, κάτι που μπορεί να παίξει τεράστιο όλο. Αν είναι ο Απόλλωνας αυτός που θα παίξει, πάντως, θα έχει ακόμα ένα δυνατό χαρτί. Η ομάδα ήταν πέρσι στην Β' και αντιμετώπισε πολλούς από τους πιθανούς της αντιπάλους, κόντρα σε αυτούς πήρε το πρωτάθλημα και την άνοδο».

Το καλοκαίρι μένεις ελεύθερος, μετά από μία πολύ καλή σεζόν. Σκέφτεσαι το αύριο ή υπάρχει μόνο ο Απόλλωνας και η παραμονή στο μυαλό σου;

«Το ιδανικό θα ήταν να εξασφαλίσουμε την παραμονή από νωρίς. Αφού δεν έγινε αυτό, τώρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας, μόνο η παραμονή. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα σκεφτώ όλα τα υπόλοιπα. Είναι αλήθεια πως προέρχομαι από μία καλή σεζόν, το καλοκαίρι λοιπόν θα εξετάσω όλες τις προτάσεις που θα έχω και θα δούμε τι θα γίνει.

Δεν είναι η ώρα να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Παίζω σε μία ομάδα με υγεία, η οποία ανήκει στην Α' Εθνική, με πραγματικούς φιλάθλους, που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και όχι οπαδούς που θέλουν μόνο να ξεσπάσουν και να κάνουν επεισόδια. Επίσης, έχει έναν πρόεδρο πρότυπο, που είναι πραγματικός κύριος, δεν χρωστάει σε κανέναν. Αγαπάει την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Αξίζει στον κ. Βελλή να τον ανταμείψουμε για όσα προσφέρει με την παραμονή».

Πιστεύεις πως μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να παραμείνει στην ομάδα ο κ. Βελλής;

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη, αλλά σίγουρα μπορώ να πω, πως όλοι ελπίζουμε να μείνει. Είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν, είναι κύριος όπως είπα και πριν. Ακόμα κι όταν είπε πως φεύγει, τόνισε πως θα πληρώσει τα πάντα μέχρι το τέλος της σεζόν! Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο, έτσι και ο πρόεδρος. Έχει φανεί και στις δηλώσεις που έχει κάνει, έχει εκφράσει την γνώμη και τα πιστεύω του. Πραγματικά εύχομαι να μείνει στο ποδόσφαιρο και στον Απόλλωνα, τέτοιους ανθρώπους τους έχουμε ανάγκη».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου