Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο


Η αποχώρηση του Βίκτορ Σάντσεθ και η επιστροφή του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα χρέη πρώτου βοηθού προπονητή. Θα προσληφθεί αναλυτής από την Ισπανία, επιλογής Μίτσελ.


Ο Βίκτορ Σάντσεθ ντελ Άμο ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και ύστερα από τέσσερα χρόνια ως βοηθός προπονητή θα επιδιώξει να βρει δουλειά πρώτου προπονητή στην πατρίδα του. Ο 38άχρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του, όντας στην πρώτη γραμμή. Κάποιες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως ο Μίτσελ είχε παράπονα από τον Βίκτορ και αποφάσισε να τερματιστεί η συνεργασία τους, που είχε ξεκινήσει το 2010 στη Χετάφε.
  
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ως άμεσο συνεργάτη τον Βίκτορ και στις δύο προηγούμενες ομάδες του: τόσο στη Χετάφε όσο και στη Σεβίλλη. Στα 38 του, ο Βίκτορ αισθάνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα, όπως αισθανόταν ο Αντώνης Νικοπολίδης ένα χρόνο πριν, όταν και αποχώρησε από τη θέση του (δεύτερου) βοηθού προπονητή στον Ολυμπιακό. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν βρήκε αυτό που ήθελε τη σεζόν 2013/14 για να αναλάβει τα ηνία ενός συλλόγου με ξεκάθαρο πρότζεκτ (σ.σ. δεν προέκυψε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση σε αυτό το διάστημα) και επιστρέφει στην ομάδα του Πειραιά, με πιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Ο Βίκτορ αποχωρεί και ο 43άχρονος Νικοπολίδης θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ στην ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία. Από το προηγούμενο διάστημα της συνεργασίας τους, στο φινάλε της σεζόν 2012/13, υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Ο Μίτσελ θεωρεί τον Νικοπολίδη τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό λόγω της τεράστιας προσφοράς του ως ποδοσφαιριστής στους Πειραιώτες επί μία επταετία. Εκτιμά, επίσης, την προσωπικότητα και τη βαθιά γνώση του από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Οι δυο τους συναντήθηκαν την Πέμπτη (24/4) στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, έχοντας πολύωρη συζήτηση, και όλα δείχνουν πως απομένει η ανακοίνωση για την προσθήκη του Αντώνη Νικοπολίδη στο προπονητικό επιτελείο των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Βίκτορ στο κομμάτι της προπόνησης (σ.σ. όλα ήταν στην εντέλεια), αλλά και στον τομέα της τακτικής. Ο Μίτσελ εμπιστευόταν "τυφλά" τον συμπατριώτη του, ο οποίος έδινε τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες στη μεγαλύτερη διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή και στη διαμόρφωση της αγωνιστικής τακτικής.
  
Ο Νικοπολίδης, ο οποίος καλείται να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, σε ένα ρόλο που είναι αφανής, αλλά και πολύ σημαντικός για τη λειτουργία μίας ομάδας. Από την προηγούμενη φορά, όταν και είχε καθίσει στον ερυθρόλευκο πάγκο ως υπηρεσιακός προπονητής σε τέσσερα παιχνίδια μετά την αποπομπή του Λεονάρντο Ζαρντίμ (σ.σ. ήταν βοηθός του Πορτογάλου και είχε απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα), ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωνε έτοιμος για το μεγάλο βήμα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού σε μόνιμη βάση, σε περίπτωση που του το ζητούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τότε, αλλά ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έχει χρόνια μπροστά του για να δει την επιθυμία του να πραγματοποιείται. Πριν από ένα χρόνο, αισθανόταν το ρόλο του στην ομάδα υποβαθμισμένο, για αυτό και αποχώρησε. Πλέον, θα είναι το "δεξί χέρι" του Μίτσελ. Οι αρμοδιότητες αυξάνονται, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Αντώνης έχει τεράστια όρεξη για πολλή δουλειά. Και παρά το δέσιμο που έχει με τον Ολυμπιακό, είναι καριερίστας και θέλει να πετύχει.

Παράλληλα, αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος βοηθός του Μίτσελ, ο Κάρλος Μοράλες Λουένγκο, ο οποίος βιντεοσκοπούσε όλες τις προπονήσεις για την περαιτέρω ανάλυση όλων όσων δουλεύονταν καθημερινά, ενώ είχε το ρόλο και του αναλυτή των αγώνων και των αντιπάλων, μαζί με τους Αντώνη Λεμονάκη και Γιώργο Μαρτάκο. Οι δύο τελευταίοι λογικά θα παραμείνουν στην ομάδα, αλλά είναι δεδομένη η πρόσληψη ενός δεύτερου βοηθού του Μίτσελ από την ισπανική αγορά (σ.σ. η επιλογή θα είναι του προπονητή), που θα είναι επιφορτισμένος με τις αρμοδιότητες που είχε ο Λουένγκο, ο οποίος δεν άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον προπονητή από τη δουλειά του. Να σημειωθεί πως ο Κάρλος Μοράλες Λουένγκο είναι κουνιάδος με τον Μίτσελ. Ο Ισπανός γυμναστής Χοσέ Βαγιέχο παραμένει κανονικά στο πόστο του, μαζί με τον Χρήστο Μουρίκη (σ.σ. είναι οι δύο γυμναστές του Ολυμπιακού), όπως φυσικά και ο Αλέκος Ράντος, ο οποίος είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας.


Πηγή: redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου