Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Παύλου: «Δεν έχουμε ταβάνι...»


O διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος Α.Ε., Γιώργος Παύλου, στο πλαίσιο της κοπής πίτας της ακαδημίας του Ολυμπιακού, απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών ανέλυσε το πλάνο του συλλόγου για τα τμήματα υποδομής.

 Αρχικά ο Γιώργος Παύλου, σχολίασε:


«Πέραν των ευχών προς τα παιδιά και στις οικογένειές τους για μια δημιουργική χρονιά στο άθλημα που αγαπάνε, το ποδόσφαιρο, αλλά και πρόοδο στα μαθήματά τους, εύχομαι να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά. Επίσης, ένα ευχαριστώ προς τους γονείς, για τις θυσίες και τη συμπαράσταση που δίνουν στα παιδιά τους ώστε να τους προσφέρουν το καλύτερο».

Αναλύοντας τα όσα έχει πραγματοποιήσει έως τώρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Παύλου αναφέρθηκε και στα όσα πρόκειται να συμβούν το προσεχές διάστημα στην ακαδημία: 

«Ο Ολυμπιακός, και ειδικά ο Πρόεδρός μας ο κ. Μαρινάκης, δίνει μεγάλη έμφαση στα τμήματα των υποδομών της Ακαδημίας γιατί αυτές είναι οι βάσεις μας για το μέλλον. Δεν σταματάει να επενδύει σε αυτά, βελτιώνοντας διαρκώς τις εγκαταστάσεις στις οποίες δουλεύουμε καθημερινά! Ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το γήπεδο συνθετικού χλοοτάπητα του Προπονητικού Κέντρου, αυξάνοντας την έκτασή του και δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερης εκπαίδευσης των αθλητών.

Επίσης, να αναφέρω τη δημιουργία νέου σύγχρονου γυμναστηρίου αποκλειστικής χρήσης από την Ακαδημία μας, το οποίο πολλές ομάδες της Superleague θα ζήλευαν. Επιπλέον, έχουμε νέα πλήρως εξοπλισμένα αποδυτήρια αποκλειστικά για τις Ακαδημίες, γραφεία προπονητών, ανθρώπων του staff της Ακαδημίας, αλλά και ξενώνες για τη φιλοξενία νεαρών αθλητών, οι οποίοι προέρχονται από την Περιφέρεια και έχουν ενταχθεί στο δυναμικό μας.

Τώρα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός ακόμα σύγχρονου γηπέδου συνθετικού χλοοτάπητα κανονικών διαστάσεων για αποκλειστική χρήση από τις Ακαδημίες, αλλά και τη δημιουργία ενός γηπέδου beach soccer για τον συνδυασμό διαφορετικής προπόνησης αλλά και ψυχαγωγίας των παιδιών της Ακαδημίας».

Μίλησε και για τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες είναι ο γενικός αρχηγός της ακαδημίας: 

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτά στα οποία επενδύουμε. Μεγάλη έμφαση δίνουμε και στο έμψυχο δυναμικό. Πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό μας ο κ. Γεωργάτος, ένας μεγάλος Ελληνας ποδοσφαιριστής, σημαία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ακόμη, έμπειροι προπονητές από το εξωτερικό, όπως ο κ. Στορκ εντάχθηκαν στη δύναμή μας, ώστε να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους και τον τρόπο δουλειάς Ακαδημιών του εξωτερικού και να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε εδώ. Tέλος, να αναφέρουμε ότι οι προπονητές μας, με αρωγό την ομάδα, εξελίσσουν τις γνώσεις τους μέσω σεμιναρίων και ημερίδων.

Φυσικά όλα αυτά συνδυάζονται με τον άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν οι Ακαδημίες μας αλλά και τη συχνή παρουσία μας σε διεθνή τουρνουά του εξωτερικού για να αποκομίζουν οι αθλητές μας εμπειρίες και παραστάσεις».

 Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της μέχρι τώρα σεζόν είναι πως η UEFA επέλεξε τον Ολυμπιακό για να συλλέξει απόψεις για την αναβάθμιση του UEFA Youth League, στο οποίο συμμετείχαν οι Νέοι του Θρύλου:

 «Φέτος, πετύχαμε μια μεγάλη αναγνώριση που ίσως να μην έγινε αισθητή. Η διοργανώτρια αρχή του Champions League, UEFA, μας προσκάλεσε και μας συμπεριέλαβε στις έξι μεγαλύτερες ομάδες που συμμετείχαν στο UEFA Youth League για να γνωμοδοτήσουμε και να δώσουμε τις παρατηρήσεις μας για τη βελτίωση της διοργάνωσης τη σεζόν 2014-15. Φυσικά, όπως γίνεται αντιληπτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς.

Η δουλειά που γίνεται εδώ, στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, δεν γίνεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα και σε σύγκριση με το εξωτερικό θεωρώ ότι ανταγωνιζόμαστε μεγάλες Ακαδημίες με παράδοση. Γι’ αυτό τον λόγο και για άλλους πολλούς, οι γονείς πρέπει να αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους.

Εδώ θα ήθελα σημειώσω ότι στα Πρωταθλήματα της Superleague και τα τρία αγωνιστικά τμήματά μας βρίσκονται στην πρώτη θέση!».

Αναφερόμενος στους στόχους της ακαδημίας, μίλησε και για το πλάνο του προέδρου του Θρύλου, που θέλει να δει στο μέλλον στην πρώτη ομάδα ποδοσφαιριστές από την ακαδημία: 

«Στόχος μας, όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος, είναι να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα και θα προέρχονται από τα σπλάχνα μας. Αυτήν τη στιγμή, ήδη δυο ποδοσφαιριστές μας προπονούνται καθημερινά με την πρώτη ομάδα και άλλα παιδιά κατά καιρούς και ανάλογα με την πρόοδό τους επιλέγονται ώστε να παίρνουν εμπειρίες και να γίνονται ακόμα καλύτεροι.

Εκτός αυτού, υπάρχουν ποδοσφαιριστές μας από την περσινή Κ20 οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες της Superleague και κάνουν το “μεταπτυχιακό” τους για να χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας του Θρύλου την επόμενη χρονιά».


Ολοκληρώνοντας τόνισε:

 «Ο Ολυμπιακός είναι ένα: Η πρώτη ομάδα, οι Ακαδημίες, οι Σχολές Ποδοσφαίρου. Ολοι μαζί δουλεύουμε σαν μια γροθιά για το επιθυμητό αποτέλεσμα και φυσικά δεν έχουμε... ταβάνι! Εκεί που σταματούν οι άλλοι ξεκινάμε εμείς!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου