Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Καραπαπάς: «Εμείς πάντα πειθαρχούμε και είμαστε σε τάξη»


O  Κώστας Καραπαπάς σχολιάζοντας την απόφαση της UEFA για το περιστατικό στις κερκίδες του Καραϊσκάκη στο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άντερλεχτ, τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ότι «Δεν τίθεται θέμα ρατσισμού».


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλώντας στους Αντώνη Πανούτσο, Αντώνη Καρπετόπουλο και Κώστα Νικολακόπουλο στους "94.6" διευκρίνισε ότι δεν ευσταθούν τα όσα γράφηκαν περί ή συνθημάτων, μεταφέροντας μάλιστα  την απορία όλων των στελεχών της ομάδας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Κώστας Καραπαπάς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ένστασης για την οποία άμεσα κινήθηκαν οι υπεύθυνοι της ομάδας.


Επίσης, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ απέχει πολλές ημέρες και έτσι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν τον χρόνο να χαράξουν την καλύτερη δυνατή υπερασπιστική γραμμή στο ζήτημα.

Aναλυτικά τα όσα είπε:

"Κάνω την παρέμβαση αυτή για να ξέρουν όλοι τι έχει συμβεί πραγματικά. Ήταν ένα banner, μια σημαία 2Χ2 για να ξέρετε περίπου και το μέγεθος, η οποία δεν είχε πάνω κανένα σύνθημα, είχε πάνω μόνο μια νεκροκεφαλή. Αυτή η νεκροκεφαλή είναι σήμα ενός συνδέσμου. Δεν είναι των SS, βγαίνει σε διάφορες παραλλαγές, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι των SS. Για να φύγει αυτή η ιστορία με τα SS, τους ναζί και τα λοιπά, θα σας πω ότι σε άλλο παιχνίδι αντίστοιχα η UEFA είχε ζητήσει να φύγει ένα πανό από σύνδεσμο του Ρεθύμνου που είχε μια νεκροκεφαλή με ένα κρητικό σαρίκι πάνω, που φαντάζομαι ότι δεν είναι SS και οι Κρητικοί.

Γενικά απορήσαμε γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να τα ψάξεις περαιτέρω για να μην ξανασυμβούν. Και όμως εμείς κάνουμε πολλές φορές, σε ένα παιχνίδι με τη Σάλκε έτυχε να βλέπουμε ένα πανό της Βαρντάρ Σκοπίων με εθνικιστικό περιεχόμενο και μιλήσαμε στους ανθρώπους της UEFA ότι πρέπει να μάθουμε τι λέει αυτό. Το να βρίσει την Ελλάδα, εμείς εκπροσωπούμε την Ελλάδα εκεί. Πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει. Καταλαβαίνετε πως όταν υπάρχει ένα τέτοιο περιστατικό στο γήπεδό μας, το ψάχνουμε ακόμα περισσότερο.

Δεν θέλουν καθόλου οι άνθρωποι της UEFA να υπάρχουνσύμβολα με νεκροκεφαλές. Αυτό είναι το θέμα μας τώρα. Το αν ήταν ρατσιστική συμπεριφορά, κατά την άποψή μου είναι πολύ τραβηγμένο να μιλάμε για ρατσιστική συμπεριφορά. Το ότι τρεις πιτσιρικάδες πάνε στο γήπεδο και ανεβάζουν μια νεκροκεφαλή, δεν είναι ναζί, είναι απλά ένα πανό. Θεωρήθηκε όμως ότι ανήκει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία νεκροκεφαλών που απαγορεύεται.

Εγώ αμφιβάλλω πολύ σοβαρά, αν το 99% των ανθρώπων που χρησιμοποιεί μια νεκροκεφαλή, γνωρίζει που μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Όπως ξέρετε, σε όλα τα γήπεδα οι οπαδοί έχουν σύμβολα που είναι νεκροκεφαλές και λοιπά. Πιθανολογώ ότι οι πιτσιρικάδες που το ανέβασαν δεν το γνώριζαν. Η προσωπική μου έρευνα και μελέτη δεν καταλήγει στο ότι το γνώριζαν.

Ερωτηθείς για το τι είπε η UEFA, απάντησε:

"Η UEFA μας είπε ότι οι νεκροκεφαλές απαγορεύονται και σε πέντε λεπτά κατέβηκε. Μέχρι να πάει ο άνθρωπος να το κατεβάσει, πέρασαν τέσσερα λεπτά και το κατεβάσαμε αμέσως. Αν υπήρχε κάποιο πανό ρατσιστικού περιεχομένου ή οποιοδήποτε άλλο πανό τέτοιου περιεχομένου, θα το κατεβάζαμε εμείς, δεν θα περιμέναμε την UEFA να το κατεβάσει. Νομίζω ότι έχει και αυτό τη σημασία του να το πούμε. Όταν λέω εμείς, εννοώ η Θύρα 7, οι φίλαθλοί μας, ο Ολυμπιακός. Το λέω γιατί μερικές φορές κάποιοι εκμεταλλεύονται κάποια τέτοια περιστατικά για να ανοίξουν και πάλι κάποια ζητήματα που έχουν ξαναπεί και έχουμε ξαναπεί. Και κανείς από όλους αυτούς δεν έχει προσέξει ότι χθες η Θύρα 7 έχει δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό στο κέντρο προστασίας προσφύγων".

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι:

 "δεν είπε κανείς παρατηρητής για ναζιστικό σύμβολο. Είπε ότι απαγορεύονται οι νεκροκεφαλές, κατεβάστε το. Και κατέβηκε", για να ερωτηθεί μετά για το αν αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός με την απόφαση: "Γράφουν πάρα πολλές λεπτομέρειες στην UEFA, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε στην τιμωρία προφανώς. Ήταν τραβηγμένο, πως να το πω. Κατέβηκε αμέσως το banner. Εκεί εδράζεται και η υπερασιστική μας γραμμή".

Ο Κώστας Καραπαπάς συνέχισε:

"Από εκεί και πέρα, γίνονται διάφορα παράξενα που δεν τα καταλαβαίνει ο κόσμος. Για παράδειγμα, εμείς ζητήσαμε άδεια να απλώσουμε τη σημαία του Ολυμπιακού στη μεσαία εξέδρα, επειδή ακριβώς έχει το UNICEF και έτσι θέλαμε να τονίσουμε αυτή την δράση". Ήταν η μέρα της ίδρυσης της UNICEF. Δεν το δέχτηκε η UEFA. Μέτεχεις όμως σε ένα παιχνίδι, σε ένα τραπέζι και τους κανόνες τους βάζει αυτός που έχει το τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση η UEFA. Εμείς πάντα πειθαρχούμε και πάντα προσπαθούμε να είμαστε σε απόλυτη τάξη. Αυτό μας αιφνιδίασε είναι η αλήθεια".

Για το αν είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρατήρηση σε άλλο ματς, είπε:

"Ήταν μια γενική παρατήρηση για οποιοδήποτε σύμβολο μπορεί να παραπέμψει, επειδή ξέρετε έχει γίνει πολύ φασαρία στην Ευρώπη για την Ελλάδα, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, τον βλέπουν μέσα σε αυτό το φάσμα του ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σου λένε κατευθείαν 'να κάτι γίνεται'. Υπάρχει πρόβλημα.

Για παράδειγμα, οι οπαδοί της Λάτσιο ανέβασαν ένα πανό, το οποίο είχε να κάνει με Χρυσή Αυγή και τα λοιπά. Αυτό όμως ήταν ένα πανό, ένα σύμβολο που πήγαινε για κάτι, μια δήλωση, το καταλαβαίνω να ασχοληθούν με αυτό. Τώρα, το να ασχοληθούν με δυο πιτσιρικάδες που ανέβασαν κάτι και επαναλαμβάνω ότι κατευθείαν κατέβηκε, σε κανέναν δεν πήγε το μυαλό του σε κάτι τέτοιο".

Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου