Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Xρονιά για να θυμάσαι...


Ομάδα πρώτη σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Θρύλος, μετά το Ευρωπαϊκό κατέκτησε και το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά «σκορπίζοντας» με 10-4 τη Βουλιαγμένη που αποχώρησε 3:01 πριν το φινάλε !


Μια ονειρεμένη χρονιά που έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του Ευρωπαϊκού πόλο, έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο αφού οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης συνόδεψαν την τεράστια αυτή επιτυχία με μια ακόμα ένδοξη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 10-4 της Βουλιαγμένης στον 5ο τελικό και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο κράτησαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον Πειραιά, σε ένα ματς που συνοδεύτηκε από την αποχώρηση του ΝΟΒ και τη διακοπή της αναμέτρησης εις βάρος του.  Το 3-2 στη σειρά των τελικών που έφερε το 6ο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό ήρθε με τρόπο που επιβεβαιώνει την «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα και κυριαρχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έφτασε τα 4 τρόπαια σε δυο χρόνια και μάλιστα με ισάριθμους Ευρωπαϊκούς τίτλους αφού πέρσι εκτός από το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Len Trophy.


Προμελετημένη αποχώρηση για να αποφύγει τη συντριβή

Ορισμένα πράγματα είναι φανερά από… νωρίς. Η κίνηση του προπονητή της Βουλιαγμένης φάνηκε προμελετημένη. Προφανώς στο ΝΟΒ δεν τους άρεσε το 50%-50%, γιατί δεν είχε συμβεί μέχρι στιγμής στους προηγούμενους τελικούς. Είχαν συνηθίσει στη σειρά των τελικών η διαιτησία να είναι υπέρ τους και προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να κάνουν ηρωική έξοδο. Εξάλλου, στο χρονικό σημείο που έγινε ό,τι έγινε το ματς είχε κριθεί. Έμεναν 3:01 και το σκορ ήταν 10-4 υπέρ του Ολυμπιακού. Από την αρχή φάνηκε ότι το μυαλό, όλων στη Βουλιαγμένη, δεν ήταν στον αγώνα. Προσπαθούσαν να προκαλούν τον κόσμο του Ολυμπιακού αρχικά με την προκλητική συμπεριφορά της βοηθού προπονητή, Λιόση και με αποκορύφωμα την κίνηση του τεχνικού του ΝΟΒ, Κώστα Δήμου, που αδικαιολόγητα απευθύνθηκε στην εξέδρα, σε μια στιγμή που δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να αντιδράσει. Προφανώς αυτή ήταν η μέθοδος της Βουλιαγμένης για να αποφύγει τη συντριβή που ήταν προ των πυλών. Ακολούθησε προσωρινή διακοπή με τους υπευθύνους του Ολυμπιακού να κάνουν καταλυτικές κινήσεις και να αποκαθίσταται  η τάξη. Και η αστυνομία και οι διαιτητές εγγυήθηκαν για την ομαλή συνέχιση του αγώνα, όμως οι άνθρωποι του ΝΟΒ ήταν αποφασισμένοι να «τινάξουν» το ματς στον αέρα και όλα έγιναν μάρτυρες της απόφασης για αποχώρηση, όπως και έγινε. Κίνηση που αναμφίβολα αμαυρώνει την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.


Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή εμφάνιση!

Από αγωνιστικής πλευράς μετά την ισοφάριση σε 2-2 στη σειρά των τελικών και το κακό πρόσωπο που παρουσίασαν στα δυο προηγούμενα ματς, απέδειξαν ότι είναι φτιαγμένες για τους μεγάλους τελικούς. Στο κατάμεστο και γεμάτο ρυθμό από τον κόσμο του Ολυμπιακού, «Π. Καπαγέρωφ», οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης κατέθεσαν στην πισίνα απαράμιλλο πάθος, τεράστια ψυχικά αποθέματα, Ολυμπιακή ψυχή και άψογη αγωνιστική συμπεριφορά μετατρέποντας σε παράσταση για ένα ρόλο τον 5ο τελικό.


«Γυάλιζε» το μάτι τους!

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Θρύλος στην αναμέτρηση που έκρινε το πρωτάθλημα. Καμία «ερυθρόλευκη» πολίστρια δεν υστέρησε, όλες έπιασαν υψηλά στάνταρ και απόδοσης με...μάτι να «γυαλίζει» ενώ ο Χάρης Παυλίδης από τον πάγκο κατεύθυνε μαεστρικά την «ερυθρόλευκη» ορχήστρα.


Αντίδραση Πρωταθλητριών Ευρώπης!

Το μόνο που κατάφερε η Βουλιαγμένη ήταν απλά να...προηγηθεί με γκολ της Χυδηριώτη αλλά στη συνέχεια έχασε κάθε επαφή με τον Ολυμπιακό που αντέδρασε ως Πρωταθλητής Ευρώπης. Η ψυχωμένη  Άλκηστης Αβραμίδου ισοφάρισε σε 1-1 και η εξαιρετική Αλεξάνδρα Ασημάκη έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 1:13 πριν το φινάλε του 1ου οκταλέπτου.


Το αρχηγικό γκολ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη, 6:50 πριν το τέλος του 2ου οκταλέπτου, έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στον Θρύλο και το δεύτερο προσωπικό γκολ της Αβραμίδου έγραψε το 4-1 σε ένα διάστημα που οι «ερυθρόλευκες» δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι. Η ταλαντούχα και σε συνεχή ανοδική πορεία, Ελευθερία Πλευρίτου έγραψε το 5-1 (4:47) για να ακολουθήσουν δυο τέρματα του ΝΟΒ στα οποία όμως απάντησαν Αβραμίδου και Μανωλιουδάκη για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το 7-3 υπέρ του Ολυμπιακού.  Η βέρα Ιταλίδα, έξυπνη και μεθοδική Ρομπέρτα Μπιανκόνι διαμόρφωσε το 8-3, 3:20, πριν τη λήξη του 3ου οκταλέπτου το οποίο «έκλεισε» την Αβραμίδου που έκανε «καρέ» στα γκολ γράφοντας το 9-3.  Η παθιασμένη Μαργαρίτα Πλευρίτου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 10-3, 3:56, πριν το φινάλε του αγώνα προσυπογράφοντας την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία. Το αγωνιστικό πάρτι  από την πισίνα όπου «ζωγράφιζαν» οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη είχε μεταφερθεί και στις εξέδρες όπου άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα και το...τελικό σκορ. Ακολούθησε το γκολ της Κοντογιάννη που διαμόρφωσε το 10-4 (3:36) πριν την κανονική λήξη του αγώνα αλλά μετά ακολούθησαν τα όσα αλγεινά προαναφέραμε...


Δεν υστέρησε καμία, το μέλλον τους ανήκει!


Πέρα από τις παίκτριες που έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ καμία «ερυθρόλευκη» δεν υστέρησε. Ούτε φυσικά η γιατρός Τετζαλίδου με τις «χειρουργικές» προσπάθειες αλλά ούτε και το νέο αίμα που έρχεται με τις Μαρία Σώρα, Βίρνα Νιαρχάκου, Μίλβα Καλογεράκου, Σίλια Λογοθέτη, Ιωάννα Σταματοπούλου και Ελευθερία Πλευρίτου το οποίο έχει γευτεί την κατάκτηση δυο σερί πρωταθλημάτων και Ευρωπαϊκών τροπαίων. Παίκτριες που έχουν φοβερές παραστάσεις και είναι ακόμα στην εφηβεία, που είχαν όλες τον δικό τους σημαντικό ρόλο, αυτόν που ήθελε ο προπονητής τους σε αυτή την καταπληκτική πορεία. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το μέλλον αυτής της ομάδας ευοίωνο και δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, είναι μόνο η αρχή!


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0, 1-1.


Η διακύμανση:


1ο οκτάλεπτο: 0-1 Χυδηριώτη (5:22), 1-1 Αβραμίδου (4:05), 2-1 Ασημάκη (π/π, 1:13)
2ο οκτάλεπτο: 3-1 Μανωλιουδάκη (6:50), 4-1 Αβραμίδου (π/π, 6:18), 5-1 Ελ. Πλευρίτου (π/π, 4:47), 5-2 Β. Διαμαντοπούλου (2:29), 5-3 Γερόλυμου (π., 1:39), 6-3 Αβραμίδου (π/π, 1:06), 7-3 Μανωλιουδάκη (π/π, 0:07)
3ο οκτάλεπτο: 8-3 Μπιανκόνι (3:20), 9-3 Αβραμίδου (0:56)
4ο οκτάλεπτο: 10-3 Μ. Πλευρίτου (π/π, 3:56), 10-4 Κοντογιάννη (3:36)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Λογοθέτη.


ΝΟΒ: Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη 1, Μουλάκη, Πρωτόπαππα, Ξενάκη, Ιφ. Μαυρωτά, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μελιδώνη, Κοντογιάννη 1, Κοτσιώνη, Μαμόγλου, Ζοφώλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου