Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Να "πληγώσει" την "Κυρία" στο άντρο της...


Να φύγει όρθιος από το άντρο της «Κυρίας» και με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους να κάνει άλμα για τους «16» του Champions League θέλει απόψε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο. Τα πλάνα Μίτσελ-Αλέγκρι. 


Ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τον φέρει με το ένα πόδι στους «16» του Champions League, θέλει απόψε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ο Ολυμπιακός στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους. Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» μείνουν… όρθιοι στο «σπίτι» της «Κυρίας», θα χρειάζονται απλώς μια νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μάλμε για να κλείσουν θέση για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Η αποστολή, ασφαλώς, δεν είναι καθόλου εύκολη. Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του μια πανίσχυρη (πρωταθλήτρια Ιταλίας και πρωτοπόρος της Serie A γαρ) αντίπαλο αποφασισμένη για ρεβάνς που παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν εσχάτως… νερά μακριά από την έδρα τους, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη όπου μετρούν τρεις σερί ήττες (από Παρί, Μαν. Γιουνάιτεντ και Μάλμε). Επίσης, στο Τορίνο μετρούν μόνο ήττες, 2-0 το 1967, 2-1 το 1999 και το εφιαλτικό 7-0 του 2003, που αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία τους. Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αποδείξει πως μπορούν.

Υπάρχουν ερωτηματικά για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μίτσελ. Σίγουρη θέση πρέπει να θεωρείται πως θα έχουν οι Ρομπέρτο στο τέρμα, Αμπιντάλ και Μποτία στο κέντρο της άμυνας, Μαζουακού και Ελαμπντελαουί στα άκρα της, οι Μανιάτης, Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο, ο Ντομίνγκες σε ρόλο μεσοεπιθετικού και ο Μήτρογλου σαν φορ. Από εκεί και πέρα, ο Κασάμι έχει τον πρώτο λόγο για το βασικό σχήμα, παρότι υπάρχει η λύση του Φουστέρ, που μπορεί να δώσει τρεξίματα, αλλά και του Αφελάι. Στην αποστολή υπάρχουν ακόμη οι Μέγερι, Χουτεσιώτης, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ και Διαμαντάκος, αλλά πέντε παίκτες θα αποκλειστούν για να προκύψει η 18άδα.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρίσκονται 2.300 φίλοι του, ενώ τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον. Στον άλλο αγώνα του ομίλου αναμετρώνται Μάλμε-Ατλέτικο.

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6 (4-4), Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3), Γιουβέντους 3 (2-2), Μάλμε 3 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (21:45)
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

«Καίγεται» η Κυρία 

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει σαν τελικό τον αποψινό αγώνα. Για να ρεφάρει τις ήττες από Ολυμπιακό και Ατλέτικο είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει τα αντίστοιχα ματς στην έδρα της. Οι «μπιανκονέρι» θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε όσους μιλούν για… άλλη ομάδα εκτός Ιταλίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Κάσερες, Μπαρτζάλι, Εβρά και Πέπε, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ογκμπόνα και Ασαμόα. Αν δεν τα καταφέρει ο πρώτος, υπάρχουν δύο σενάρια: να παίξει δεξιός στόπερ ο Λιχτστάινερ και να πάρει τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ ο Περέιρα ή να εγκαταλειφθεί το καθιερωμένο σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να μετατραπεί το σύστημα σε 4-4-2. Αν δεν είναι διαθέσιμος ο Ασαμόα, αριστερά θα παίξει ο Παντόιν. Με διάταξη 3-5-2 είναι αμφίβολο αν θα αρχίσει το ματς ο Πίρλο, που διεκδικεί θέση με τον Μαρκίζιο, αλλά θα παίξουν και οι δύο αν επιλεγεί το 4-4-2. Σίγουροι για την ενδεκάδα είναι οι Μπουφόν (τερματοφύλακας), Κιελίνι, Μπονούτσι (στόπερ), Λιχτστάινερ (δεξί μπακ-χαφ), Βιδάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (μέσοι), Μοράτα και Τέβες. 



Επιμέλεια: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου