Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Χρήστου: «Ονειρο το Ρίο, μου δίνουν ώθηση τα ρεκόρ» (video)


Ο Απόστολος Χρήστου κι ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του Sentra 103,3 από τον Βασίλη Σκουντή και μίλησαν για την επιτυχία του νεαρού κολυμβητή στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και για το μέλλον του στις επόμενες διοργανώσεις.


Αθλητής και προπονητής δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την σκληρή δουλειά για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον, εξήραν τη δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι αν βελτιωθούν οι συνθήκες στο άθλημα θα βγουν κι άλλοι… Χρήστου.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το πώς ήρθε η επιτυχία στην Ολλανδία: 

«Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας. Καθημερινής, στις διακοπές, συνεχής».

Για το αν ασχολήθηκε με άλλα σπορ:

«Από μικρός μόνο με το κολύμπι ασχολήθηκα, δεν με κέρδισε κάτι άλλο. Με έχει στηρίξει η οικογένειά μου. Στις 5:30 ξυπνάω, 6:00 πέφτω στην πισίνα. Ηταν δύσκολο και δεν συνηθίζεται».

Ο Γέμελος για τον αθλητή του: 

«Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός σωματότυπος κολυμβητή. Το καλύτερό του στιλ είναι το ύπτιο. Δεν είναι το μοναδικό τέλειο κολύμπι του. Μπορεί να κάνει πολύ καλό ελεύθερο και άρα μπορεί και πολύ καλή πεταλούδα».

Για το φορτωμένο πρόγραμμα: 

«Παλιά ίσως σκεφτόμουν να το αφήσω όταν ήμουν μικρός και παρορμητικός, όμως τώρα που ήρθαν και οι επιτυχίες δεν θα το αφήσω. Πλέον από του χρόνου μπαίνω πανεπιστήμιο κι εκεί θέλει προσοχή (ναυτιλιακά). Θα δώσω βάση και στα δύο. Όπως είναι τα πράγματα με το κολύμπι δεν μπορείς να ζήσεις, θες και μια δουλειά από πίσω για να συντηρηθείς».

Ο Γέμελος για το αν είναι συγκαταβατικός με τους νεαρούς κολυμβητές: 

«Δεν είμαι. Τον πρωταθλητισμό το κάνουν ιδιαίτερα πράγματα. Αυτό έχει κόστος. Ένα 8ωρο προπόνηση. Όταν κάνει ο κολυμβητής προετοιμασία δεν θα τον βλέπει ο ήλιος. Ο Γιαννιώτης το πέρασε πολλά χρόνια και δείχνει ότι μπορεί να το κάνει ακόμα. Κανένα παιδί όμως δεν το κάνει για να μπει στο πανεπιστήμιο, να βγάλει λεφτά. Το κάνει για να διακριθεί».

Για ποιο λόγο δεν σταθεροποιούμε καλά αποτελέσματα: 

«Στην κολύμβηση λίγοι θα καταφέρουν να διακριθούν. Λόγω εγκαταστάσεων και προδιαγραφών δεν μπορούν να διακριθούν πολλοί».

Για την επόμενη χρονιά που θα τον βρει σε άλλη κατηγορία: 

«Η μετάβαση στους άνδρες είναι δύσκολη. Είναι άλλο επίπεδο. Θέλει σωστή δουλειά».

Για τον επόμενο στόχο του: 

«Του χρόνου στο Καζάν, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για τον Ολυμπιακό: 

«Στον Ολυμπιακό είμαστε σαν οικογένεια είναι πολύ φιλόξενοι και μου παρέχουν στήριξη».

Ο Γέμελος για τον Ολυμπιακό:

 «Εκεί που σταμάτησαν οι άλλοι σύλλογοι, συνέχισε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός συνέχισε τον πολιτισμό. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να το επιχορηγεί ακόμα και στους δύσκολους καιρούς. Σου δίνει σιγουριά ότι κάτι θα κάνεις και θα πας μπροστά. Είναι όλος ο Ερασιτέχνης έτσι, όχι μόνο το κολύμπι».

Για το πότε αισθάνεσαι ότι πας για ρεκόρ:

 «Κοιτάς να κάνεις καλύτερη επίδοση κάθε φορά. Συνήθως μετά τα μέσα της κούρσας αρχίζεις και το νιώθεις ότι πας για ρεκόρ».
Για το αν σκέφτηκε να τα παρατήσει: 

«Στα νεότερα χρόνια μου 13, 14 ψιλοβαρέθηκα γιατί δεν υπήρχαν ανάλογες διακρίσεις, αλλά συνέχισα. Αν το γουστάρεις σου δίνει ώθηση να πετύχεις στόχους. Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, έχεις ένα σφίξιμο για το ότι πρέπει να διακριθείς».

Για το αν σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

 «Είναι όνειρο ζωής οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα δείξει κάποια πράγματα το Καζάν. Θα δείξει τι μπορώ να κάνω μέχρι το Ρίο».

Για το που χρειάζεται βελτίωση: 

«Κάποια θέματα τεχνικής που έχουν μείνει χωρίς δουλειά και θέματα στους δελφινισμούς και στις περιστροφές».

Ο Γέμελος για τις υποδομές: 

«Θέλουμε προπονητήριο σαν εθνική ομάδα. Και το δεύτερο είναι οι διοργανώσεις που μπορούμε να φέρουμε στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου