Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!




Ο Σύλλογος συμπλήρωσε το 2015, 90 χρόνια ιστορίας, και η Ολυμπιακή Οικογένεια το γιόρτασε όπως αξίζει σε έναν Θρύλο! 


Το 2015 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον Ολυμπιακό μας, καθώς συμπλήρωσε 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας! Στις 10 Μαρτίου 1925 ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας, ο οποίος έμελλε να παίξει σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας και όχι μόνο!

Η Ολυμπιακή Οικογένεια γιόρτασε την ιστορική αυτή περίοδο, όπως αρμόζει σε έναν Θρύλο! Κόσμος, παίκτες, άνθρωποι του συλλόγου και οποιοσδήποτε άλλος αφανής ήρωας της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας έλαβε μέρος στους εορτασμούς.

 

Ανήμερα των γενεθλίων (10 Μαρτίου 2015), ο λαός του Θρύλου κατέκλυσε, με πάνω από 5.000 φιλάθλους, την παραλιακή περιοχή της Καστέλλας και της Μαρίνας Ζέας, σχηματίζοντας ένα… δαχτυλίδι, από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέχρι την Ιστορική Λέσχη του Ερασιτέχνη!

Όταν το σύνθημα δόθηκε, άναψαν αρχικά περιμετρικά της Καστέλλας και της Μαρίνας Ζέας, από την Ιστορική Λέσχη του Ερασιτέχνη μέχρι τα γραφεία της ΠΑΕ, 90 πυρσοί, οι οποίοι φώτισαν όλη την περιοχή! Συνολικά άναψαν πάνω από 1.500, ενώ στον πειραϊκό ουρανό εκτοξεύθηκαν, από δύο σημεία, πολλά πυροτεχνήματα, λευκά και κόκκινα, στα χρώματα του Ολυμπιακού!

Ο κόσμος τραγουδούσε τον ύμνο του Θρύλου, με ένα στόμα, μια φωνή! Τραγούδησαν δυνατά «Ολυμπιακός! Ολυμπιακός!» και «Θρύλε γερά, γερά και χρόνια σου πολλά»! Μαζί με άλλα συνθήματα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν την ιστορική βραδιά ιδιαίτερα θερμή και... απόλυτα Ολυμπιακή! Η ενέργειά τους δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα και στα 90ά γενέθλια του Ολυμπιακού μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αγάπης για τον Θρύλο! 






Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ευχήθηκε στον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο! Ανήμερα, των γενεθλίων των Πειραιωτών όλος ο ποδοσφαιρικός… πλανήτης ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στον Ολυμπιακό!

Πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί, όπως FIFA, UEFA, UNICEF, ECA (European Club Association), ICC (International Champions Cup), EPFL (European Professional Football Leagues), αλλά και άλλοι έστειλαν μέσω των social media τις ευχές τους στην ομάδα μας!

Το ίδιο συνέβη και με τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης, τα οποία ευχήθηκαν στον ΘΡΥΛΟ γράφοντας το μήνυμά τους ή ανεβάζοντας μία φωτογραφία, χρησιμοποιώντας το hashtag #olympiacos90.



Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπιλμπάο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Μονακό, Ερυθρός Αστέρας, Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σέλτικ, Μπορντό και πολλοί ακόμα μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού έστειλαν τις ευχές τους στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας για τα 90α γενέθλια του συλλόγου! Λίγες μέρες πριν τις 10 Μαρτίου, η Ατλέτικο Μαδρίτης ευχήθηκε στον Θρύλο μας στο ματς κόντρα στην Βαλένθια, στο «Βιθέντε Καλδερόν», ανεβάζοντας και στα μάτριξ του γηπέδου, το επετειακό μας λογότυπο (Δείτε ΕΔΩ)! Επίσης, νυν και πρώην άσοι του Θρύλου ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» στον σύλλογο.

Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείπει το στήριγμα της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια! Ο απλός και γνήσιος φίλαθλος της οικογένειας που λέγεται… Ολυμπιακός!

Το Olympiacos TV δημιούργησε μία σειρά από διηγήσεις του κόσμου της ομάδας, ο οποίος αυθόρμητα και μέσα από την καρδιά του εξήγησε τι σημαίνει Ολυμπιακός για εκείνους. 

Δείτε ΕΔΩ όλη την σειρά.


Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους 11 αγαπημένους ποδοσφαιριστές τους στην ιστορία του συλλόγου, αναδεικνύοντας τους «Golden Eleven»!

Ο κόσμος του Θρύλου ψήφισε ως αγαπημένους του τους Νίκο Αναστόπουλο, Γρηγόρη Γεωργάτο, Γιώργο Δεληκάρη, Αριέλ Ιμπαγάσα, Κριστιάν Καρεμπέ, Ανδρέα Μουράτη, Λάγιος Ντέταρι, Όλεγκ Προτάσοφ, Γιώργο Σιδέρη, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Μάλιστα, τα διαρκείας της νέας σεζόν (2015-2016) έχουν τυπωμένες τις 11 μορφές των σπουδαίων αυτών θρυλικών ποδοσφαιριστών. Να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά, τα εισιτήρια διαρκείας έσπασαν το ρεκόρ των 18.250 της περιόδου 2006-2007.

Το καλοκαίρι σε τρία κεντρικά σημεία του Πειραιά είχαν στηθεί περίπτερα στα χρώματα του Ολυμπιακού, όπου σκοπό είχαν την ενημέρωση του κόσμου για τα 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας, αλλά και την προσφορά διαφόρων αναμνηστικών δώρων!

Μάλιστα, σε αυτά βρέθηκε και ο αγαπημένος των παιδιών και όχι… μόνο, Λεόνε ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και μοίρασε χαρά σε μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Επίσης, περίπτερο της ομάδας μας στήθηκε και στην Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι (Δείτε ΕΔΩ).



Στους εορτασμούς του 42ου πρωταθλήματος της ομάδας μας τις εντυπώσεις «έκλεψαν», μεταξύ άλλων, οι 42 επετειακές σημαίες οι οποίες μέσα από τον διάδρομο που δημιούργησαν οι αθλητές από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, πέρασαν οι νταμπλούχοι Ελλάδος για να πάρουν το μετάλλιό τους και να σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή!



Θρύλο σε κάνει η Φανέλα!

Τη σεζόν 2015-2016 ο Θρύλος παρουσίασε σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση τη συνεργασία του με την adidas και τη νέα φανέλα που έχει «κλέψει» όλες τις εντυπώσεις. Από αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το επετειακό χρυσό badge των «90 Χρόνων» στο μπράτσο.



Η adidas, επίσης, για να γιορτάσει τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού δημιούργησε 200 συλλεκτικά ζευγάρια X15 σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τους φίλους του Θρύλου! (Δείτε ΕΔΩ)




Από τους εορτασμούς των 90 χρόνων του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως είναι φυσικό, και ο Δήμος που εδρεύει η ομάδα μας. Ο Πειραιάς! Όλη την χρονιά έγιναν πολλές εκδηλώσεις στην πόλη, με αποκορύφωμα όλων αυτή που έλαβε χώρα την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Εκεί, τιμήθηκε από τον Δήμο ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για τα 90 χρόνια του Συλλόγου και την προσφορά σε αθλητισμό και κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου