Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μώραλης: «Να γινόμαστε καλύτεροι» (photos)




Ο  Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έδωσε το «παρών» σε αγώνες Κωπηλασίας και Canoe-Kayak Flatwater,   που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερετών με ανοικτή συμμετοχή Σωματείων και Αθλητών και οι οποίοι διεξήχθησαν στο Φαληρικό όρμο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, όπου είναι χορηγός η ΠΑΕ Ολυμπιακός.


Η εκκίνηση δόθηκε στο «Σκαφάκι»  με τερματισμό τη Μαρίνα Ζέας και μετά το τέλος  πραγματοποιήθηκε απονομή των μεταλλίων στους αθλητές που διακρίθηκαν.

 Οι πολίτες του Πειραιά αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο διατηρητέο κτίριο και στην 130χρονη ιστορία του, μέσα από το σπάνιο μουσειακό υλικό. Συγχρόνως, θαύμασαν από κοντά τις αρχαιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, τους νεώσοικους κ.α.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Όμιλο Ερετών, ο Δήμαρχος παρακολούθησε μαζί με τους αθλητές και τους Διοικούντες, την κούρσα που έφερε το αργυρό μετάλλιο στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας και πανηγύρισαν όλοι μαζί.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο παλαιότερο Σύλλογο της χώρας και των Βαλκανίων. Ο τετραήμερος εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, ο οποίος ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν μία επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τιμή για την πόλη μας, να εορταστεί εδώ η «Ημέρα Θάλασσας και Ναυτιλίας 2015» σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας ήταν το Αναπτυξιακό. Η θάλασσα, η ανάπτυξη, οι πόλεις λιμάνια, τα επαγγέλματα γύρω από τη θάλασσα. Η οποία ανάπτυξη και όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα, θα έρθει από τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τον Τουρισμό. Ο δεύτερος άξονας είναι οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουμε οργανώσει στην πόλη. Εξήντα και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις- για να αναδείξουμε τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, τη ναυτοσύνη, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη σχέση μας με τον αθλητισμό τις σκέψεις μας τις διαδρομές μας, τους ανθρώπους τους Πειραιώτες. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο.

Έχουμε αποφασίσει να αποτελέσει θεσμό για τον Πειραιά. Για ένα τριήμερο και κάθε Μάιο, να υπάρχουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν προβλήματα στη διοργάνωση, δεν μπορούσαν να ήταν τέλειες όλες οι εκδηλώσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Όμιλο Ερετών και τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες κωπηλασίας αλλά και όλους όσοι βοήθησαν. Να ευχηθώ να τα χιλιάσετε και είμαστε εδώ ως Δήμος να βελτιώνουμε τα προβλήματα και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Σας ευχαριστώ».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πειραιά έδωσε το «παρών» στη διεξαγωγή των Διεθνών Αγώνων Canoe-Kayak Flatwater, που πραγματοποιήθηκαν στο Μικρολίμανο και δήλωσε: «Είναι μία από τις εξήντα και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώσαμε με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Βρισκόμαστε στο Μικρολίμανο σε Αγώνες καγιάκ, που τουλάχιστον εδώ, δεν είχαμε ξαναδεί. Με ωραία περίπτερα, με πολλά παιδιά χρώματα, ωραία θέα, το εξαιρετικά όμορφο Μικρολίμανό μας.


Ολοκληρώνονται δυστυχώς το βράδυ οι εκδηλώσεις μας. Νομίζω ότι ο Πειραιάς χρειάζεται ζωντάνια, χαμόγελο. Η πόλη μας είδε χρώματα μετά από καιρό. Χρειάζεται μια αφορμή η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Εμείς όμως για να μην χρειαζόμαστε κάθε χρόνο μια τέτοια αφορμή, κάθε Μάιο τέτοιες μέρες θα κάνουμε θεσμό ένα τριήμερο εκδηλώσεων για να δείχνουμε τη σχέση μας με την Θάλασσα, τη ναυτιλία, τα ναυτικά επαγγέλματα. Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις διαδρομές μας, τις γεύσεις μας, τη σχέση μας με τον αθλητισμό. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και του ΝΑΣ και του kayak Greece. Πήγαν όλα πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου