Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τεόντοσιτς: "Ο Κιριλένκο αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες μας"


Ο Μίλος Τεόντοσιτς μιλά για την επιστροφή της ΤΣΣΚΑ σε Final Four, για τον "εξαιρετικό ψυχολόγο" που λέγεται Ιτούδης και εξηγεί γιατί πιστεύει πως φέτος είναι η χρονιά των Ρώσων.


Η rsport.ru κάλεσε τον Μίλος Τεόντοσιτς να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεις που... κυρίως αφορούσαν το ένοχο παρελθόν. Του ιδίου και της ΤΣΣΚΑ.

Κατ' αρχάς, τον ρώτησαν τι άλλαξε η προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο, τον Φεβρουάριο, με τον Σέρβο να απαντά τίμια ότι

νδεχομένως στην αρχή να είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά ήταν φυσιολογικά. Έπρεπε να μας συνηθίσει και τούμπαλιν. Τώρα, έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Βρήκε τη θέση του και έχει βοηθήσει πάρα πολύ το σύνολο. Μη ξεχνάτε πως μιλάμε ενδεχομένως για τον καλύτερο παίκτη, στην ιστορία του ρωσικού μπάσκετ. Φυσικά λοιπόν, και προσφέρει ποιότητα και είμαι βέβαιος πως με τον Αντρέι στο ρόστερ, οι πιθανότητες να πάρουμε τον τίτλο αυξάνονται κατακόρυφα".

"Όλοι θέλουν να είναι Νο1, σε ό,τι και αν κάνουν"

Ακολούθως, του ζήτησαν σχόλιο για την τελευταία του διάκριση:  τη συμμετοχή του στην πρώτη All Euroleague Team.

"Εξυπακούεται πως είναι σημαντικό για κάθε παίκτη μια τέτοια διάκριση, αλλά δεν θα έπαιρνα αυτό το βραβείο αν δεν είχα δίπλα μου τους παίκτες που έχω. Ίσως να έπρεπε να είναι σε αυτήν την πεντάδα ο Νάντο (ντε Κολό -ήταν στη δεύτερη All Euroleague team) ή ο Σόνι (Ουίμς). Βασικά, πολλοί από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ άξιζαν να είναι στην ΤΟΡ πεντάδα. Όλοι θέλουν να είναι στο Νο1 σε ό,τι κάνουν, αλλά για εμένα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις τρόπαια".

"Ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός ψυχολόγος"

Του θύμισαν πως η ΤΣΣΚΑ έχει χάσει δυο φορές από τον Ολυμπιακό, ομάδα που αντιμετωπίζει στον ημιτελικό της Παρασκευής (15/5).

"Ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός ψυχολόγος. Ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και μας έχει προετοιμάσει εξαιρετικά για αυτό το ματς. Θα είναι μάχη. Σωματική και ψυχολογική. Είμαι ωστόσο, βέβαιος πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι το παρελθόν. Ας δούμε λοιπόν, τι θα γίνει φέτος. Δεν έχει κάποιο νόημα να επιστρέφουμε στο τι έχει γίνει εναντίον του Ολυμπιακού, διότι κάποιοι από τους παίκτες μας δεν έχουν ζήσει την εμπειρία".

Χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη ως

"τον κύριο παίκτη του Ολυμπιακού, από τον οποίον ξεκινούν τα περισσότερα εξ όσων κάνει ο Ολυμπιακός. Δημιουργεί και εκτελεί, οπότε θα είναι πολύ σημαντικό να τον περιορίσουμε", αλλά πρόσθεσε "υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Όπως για παράδειγμα, ο Πρίντεζης. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ σοβαρή, οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί για 3-4 χρόνια. Ξέρουμε τα συν και τα πλην της, όπως γνωρίζουμε ότι το πιο σημαντικό θα είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας".


Επιμέλεια: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου