Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει το Champions League!


Το πήραν απόφαση! Απ' τη νέα χρονιά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Champions League θα μπαίνει ο κάτοχος του τροπαίου και οι πρωταθλητές των επτά πρώτων χωρών, βάσει της κατάταξης της UEFA!


Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, απ’ τη νέα χρονιά (2015-2016) αλλάζουν τα δεδομένα στο Champions League και πιο συγκεκριμένα στο πώς θα κατανέμονται οι ομάδες στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Κι αυτό γιατί στο εξής εκεί θα μπαίνει ο κάτοχος του τροπαίου και οι επτά πρωταθλητές απ’ τις ισάριθμες χώρες, βάσει της βαθμολογίας της UEFA (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το τι θα γίνεται σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι και πρωταθλητής σε μια απ' αυτές τις χώρες).

Για παράδειγμα φέτος στο πρώτο γκρουπ υπήρχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο!

Αν ίσχυε, λοιπόν, απ’ την τρέχουσα σεζόν αυτή η αλλαγή, τότε οι οκτώ ομάδες που θα το αποτελούσαν θα ήταν οι Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος) και Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι!

Κι αυτό γιατί όταν θα γινόταν η κλήρωση, οι επτά πρώτες χώρες στην κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν οι Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία.

Ένα μέτρο που πρακτικά σημαίνει πως πλέον τόσο στο δεύτερο γκρουπ -κυρίως- όσο και στα υπόλοιπα θα υπάρχει... συνωστισμός από «μεγαθήρια» δεδομένου ότι σε αυτά θα υπολογίζονται κανονικά οι βαθμοί του εκάστοτε συλλόγου. Και κάτι που δείχνει πως οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες να... αναρριχηθούν.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου