Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

«Κλειδώνουν» Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στην Α1;


Μία απ' τις μεγάλες εκκρεμότητες ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Α1 μπάσκετ.


Τα εν λόγω δικαιώματα είχε ως και την τελευταία σεζόν η δημόσια τηλεόραση, είτε ΕΡΤ λεγόταν αυτή, είτε ΔΤ, είτε (τώρα) ΝΕΡΙΤ. Η τηλεοπτική σύμβαση, όμως, που υπογράφτηκε στο «παρα πέντε» της έναρξης του περασμένου Πρωταθλήματος ήταν για μια σεζόν.

Τώρα, τα δικαιώματα των «αιωνίων» διεκδικεί και η Nova, ώστε να μπορέσει να έχει όλα τα τηλεοπτικά της Α1 μπάσκετ, δηλαδή το συνολικό «πακέτο». Τα δικαιώματα επιθυμεί να συνεχίσει να έχει και η δημόσια τηλεόραση, αλλά το συνδρομητικό είναι το φαβορί σε μία ενδεχόμενη κόντρα προσφορών των δύο φορέων.

Το ερώτημα, πάντως, είναι η τελική στάση που κρατήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και αν θελήσουν να φύγουν απ' την ελεύθερης εμβέλειας τηλεόραση και να πάνε στην συνδρομητική. Είναι απόφαση που περιμένουν στη Nova, ώστε να οριστικοποιήσουν τα πλάνα τους, για τη νέα σεζόν.

Όπως δε αναφέρουν οι πληροφορίες της «Στάσης media», στον τρόπο που θα καλύψει την Α1 μπάσκετ η Nova (είτε με, είτε χωρίς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό) θα υπάρξουν αλλαγές.

Θα πρέπει να επισημανθεί, τέλος, ότι με δεδομένη την κυριαρχία των δύο ομάδων στην Α1 μπάσκετ, όποιο κανάλι αποκτήσει τα δικαιώματα του, θα έχει και τη σειρά των τελικών (σίγουρα η Nova, πιθανότατα η ΝΕΡΙΤ).


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου