Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κόλινς: «Χαρούμενος που είμαι εδώ»



Η  περίπτωση του Μάρντι Κόλινς στους λίγους μήνες παρουσίας του στον Πειραιά είναι αξιοπρόσεχτη, καθώς ο Αμερικανός από το ναδίρ έφτασε στο  ζενίθ.

Φυσικά, οι αιτίες ήταν σοβαρές, καθώς η  αποχή του από το μπάσκετ λόγω των οικονομικών προβλημάτων για περίπου 20 μέρες στην Ιταλία και τη Μοντεγκρανάρο, αλλά και η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων ήταν κομβικές για να μην μπορεί ο Κόλινς να βρει τα πατήματά του στο ΣΕΦ.


Ωστόσο, ο ίδιος δούλεψε πολύ στην προπόνηση,  κερδίζοντας τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του.

Τα  πρώτα λόγια του στον «ΓΑΥΡΟ» λίγο μετά το ματς με τους «κυανέρυθρους» ήταν:

«Πιστεύω πως έπαιξα καλά. Ηταν κάπως άβολα στην αρχή, όμως τώρα νιώθω άνετα και έχω βρει ρυθμό. Μαθαίνω ακριβώς το τι πρέπει να κάνω ώστε να βοηθάω την ομάδα και πιστεύω ότι τα κατάφερα πολύ καλά με τον Πανιώνιο».

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι:

«Αισθάνομαι καλά με τον κόσμο. Με αποδέχτηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και νιώθω πως τους αρέσει που είμαι εδώ και με χειροκροτούν, κάτι που με ικανοποιεί».

Ο Αμερικανός παίκτης του Θρύλου για το χειροκρότημα του κόσμου στο ΣΕΦ, για να ασχοληθεί με τα όσα συνέβησαν με την Αρμάνι:

«Οσο για το ότι συνέβη πριν; Ξέρεις, δεν με ενόχλησε και ιδιαίτερα, δεν με απασχόλησε αυτό. Αυτό εξάλλου κάνουν και οι φίλοι μιας ομάδας.

Θα σε αποδοκιμάσουν όταν πρέπει και θα αποθεώσουν όταν τα πας καλά. Εχω μάθει να μην επηρεάζομαι από τέτοιες καταστάσεις και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, με έχουν αποδεχτεί πια και παίζω καλά».

Όταν η συζήτηση έφτασε και στο κομμάτι της παλιάς του ομάδας, αλλά και τη νέα σελίδα με τον Ολυμπιακό και τα πεπραγμένα του το τελευταίο διάστημα της παρουσίας του στον Πειραιά, ανέφερε:

«Ναι, πια νιώθω καλά. Είμαι πιο άνετος όπως σου προείπα. Κατανοώ πλήρως τι πρέπει να κάνω για την ομάδα, μαθαίνω πώς να εξελίσσομαι και για να σου πω την αλήθεια ήμουν συνηθισμένος να αγωνίζομαι για ένα σύνολο που περιμένουν πάρα πολλά από μένα στην επίθεση. Να σκοράρω αρχικά και γενικότερα να δημιουργώ.

Αλλά εδώ πέρα έχουμε τον Βασίλη (σ.σ. τον Σπανούλη), που είναι ο αρχηγός και έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Οπότε οφείλω να ρυθμίσω τον τρόπο που αγωνίζομαι ώστε να βοηθώ και εκείνον και να βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Η εμπειρία των τελικών θα του είναι σίγουρα πρωτόγνωρη, καθότι δεν έχει βρεθεί ποτέ μπροστά στην πίεση τέτοιου είδους αγώνων. Ο Κόλινς πάντως διόλου φοβάται την πρόκληση αυτή και είναι σίγουρος για τα ματς με τον Παναθηναϊκό:


«Για να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω το συναίσθημα αυτό. Δεν έχω αγωνιστεί δυστυχώς στην καριέρα μου ποτέ σε τελική φάση και δεν ξέρω πώς είναι να το ζεις αυτό», ήταν το σχόλιό του για τη σειρά των τελικών, για να κλείσει ώστε να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του: «Εμείς πρέπει κάθε μέρα να τη βλέπουμε διαφορετικά. Να προετοιμαζόμαστε μέσω της προπόνησης, όμως πρωταρχικός στόχος πριν από τους τελικούς, όπως καταλαβαίνεις, είναι να κερδίσουμε τη σειρά με τον Πανιώνιο. Οταν το κάνουμε αυτό και έρθει η σειρά των τελικών, τότε θα το κοιτάξουμε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου